Na današnji dan - Gurban Gurbanov i blamaža u Azerbejdžanu!

Tako je Dejo Savićević neslavno završio trenersku karijeru, i to protiv reprezentacije zemlje koja u tom periodu nije imala ni zvaničnu ligu. . .

Fudbal 11.06.2017 | 21:00
Na današnji dan - Gurban Gurbanov i blamaža u Azerbejdžanu!
Pamtite li jednu od najvećih blamaža u istoriji našeg fudbala? Na današnji dan 2003. godine, reprezentacija Srbije i Crne Gore vratila se poražena iz glavnog grada Azerbejdžana - 1:2. Nacionalni tim koji je sa klupe prevodio Dejan Savićević tada je i definitivno izgubio sve šanse da se plasira na Evropski šampionat 2004. u Portugaliji.

Popularni Genije tako je neslavno završio trenersku karijeru, i to protiv reprezentacije zemlje koja u tom periodu nije imala ni zvaničnu ligu?!

Podsetimo se sastava koji je zaigrao tog dana u Bakuu: Dragoslav Jevrić (od 46. Dragan Žilić), Zoran Mirković, Nikola Malbaša, Zoran Njeguš, Nenad Đorđević, Mladen Krstajić, Igor Duljaj (od 89. Savo Milošević), Branko Bošković, Zvonimir Vukić, Predrag Mijatović (od 68. Nenad Kovačević), Darko Kovačević.



Bila je to još jedna očajna igra naših fudbalera, koji su došli do vođstva u 27. minutu. Posle asistencije Vukića, mrežu je u 27. minutu zatresao Bošković. I to je sve. U poslednja tri minuta domaćin je postigao dva gola i stigao do istorijske pobede, a nama raspalio šamar kakav niko ne pamti, sigurno žešći i od onog holandskog na EP (1:6). Azerbejdžan je slavio istorijski trijumf, a mi smo dotakli dno. Gurban Gurbanov je postao sinonim za našu tadašnju fudbalsku propast...

Podsetimo, u istim kvalifikacijama, samo neki mesec ranije, Azeri su odigrali i nerešeno sa SCG - 2:2. Ponovo smo vodili - samo tada 2:0 - i opet nismo uspeli da ih dobijemo. Bez obzira na sve te užasne rezultate, reprezentacija Srbije i Crno Gore završila je kvalifikacije sa samo bodom manje od drugoplasiranog Velsa koji je otišao u baraž...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar