Венгерова листа жеља све дужа!

Сада су Хамес и Чалханоглу у центру пажње! На мети су две десетке, шта то значи за Месута Озила?!

Фудбал 13.06.2017 | 18:15
Венгерова листа жеља све дужа!
Откако је врхушка почела да врши озбиљан притисак, Арсен Венгер се озбиљно потрудио да састави листу жеља адекватну великим плановима Арсенала за ово лето.

Док још траје борба за потпис Килијана Мбапеа, Венгер је на постојећи списак потенцијалних кандидата додао и два свежа имена - Хамеса Родригеза и Хакана Чалханоглуа. 

Венгер је сада у центар пажње ставио играча на позицији „десетке“. Односно, креатора игре. То одмах са собом повлачи питање - шта то значи за Месута Озила? Немачки репрезентативац и даље није продужио уговор са Арсеналом, а овим потезом Венгерможда жели да изврши притисак како би се толико чекан продужетак сарадње коначно десио. У супротном, Озилу прети стављање на трансфер листу, на крају и продаја. 

Јер, шушка се да је људима у Арсеналу долијало да чекају Алексиса Санчеза и Озила да се одлуче. Чилеанцу се смеши паклени трансфер у Бајерн за плату од невероватних 400.000 евра седмично, што би га учинило далеко најплаћенијим играчем у Бундеслиги. 

Даље, ситуација са Хамесом Родригезом прилично је јасна - трансфер је овог лета једина опција, пошто је Колумбијац изгубио сваку наду да би ствари у Реалу могле да се промене под командом Зинедина Зидана. Остао је Хамес без места у тиму, све ређе игра, а у недавном финалу Лиге шампиона није га било ни на клупи. Јасан знак да је крај близу. 

Мада су Хамеса колумбијски медији већ пресилили у Манчестер јунајтед за готово 75.000.000 евра, од тада је посао стагнирао и готово да се више ни не помиње овај трансфер. Арсенал је спреман да преговара са Реалом и Хамесу понуди оно што му је сада најважније - стандардно место у тиму, у години Мундијала.

Али, Арсенал је засад спреман да понуди нешто мање од 60.000.000 евра, што не задовољава Реалове апетите. С тим да места за преговоре има, пошто је у Реаловом намери да се реши вишка у тиму. 

Далеко реалнија и јефтинија опција за Арсенал био би Хакан Чалханоглу. Иначе, турски репрезентативац није први пут на Арсеналовом радару. 

Чалханоглу је претходна четири месеца провео под суспензијом коју му је ФИФА изрекла због тога што је као тинејџер незаконито узео паре од Трабзона. Било како, човек са топом у ногама успео је да одржи интересовање клубова на високом нивоу, па је поред Арсенала тренутно у игри и Челси. 

Нови шампион Енглеске тражи замену за Вилијана, који ће овог лета готово сигурно отићи, а пошто Билд тврди да би у Бајеру били задовољни са обештећењем од око 20.000.000 евра, лондонске комшије могле би да уђу у озбиљан двобој за Чалханоглуа. Разлог томе је и то што Чалханоглу има важећи уговор до јуна 2019. године, што би значило да ће надолазеће лето бити последње за Аспиринџије да зараде озбиљнију суму новца. 

Извор: Бмоззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар