Vengerova lista želja sve duža!

Sada su Hames i Čalhanoglu u centru pažnje! Na meti su dve desetke, šta to znači za Mesuta Ozila?!

Fudbal 13.06.2017 | 18:15
Vengerova lista želja sve duža!
Otkako je vrhuška počela da vrši ozbiljan pritisak, Arsen Venger se ozbiljno potrudio da sastavi listu želja adekvatnu velikim planovima Arsenala za ovo leto.

Dok još traje borba za potpis Kilijana Mbapea, Venger je na postojeći spisak potencijalnih kandidata dodao i dva sveža imena - Hamesa Rodrigeza i Hakana Čalhanoglua. 

Venger je sada u centar pažnje stavio igrača na poziciji „desetke“. Odnosno, kreatora igre. To odmah sa sobom povlači pitanje - šta to znači za Mesuta Ozila? Nemački reprezentativac i dalje nije produžio ugovor sa Arsenalom, a ovim potezom Vengermožda želi da izvrši pritisak kako bi se toliko čekan produžetak saradnje konačno desio. U suprotnom, Ozilu preti stavljanje na transfer listu, na kraju i prodaja. 

Jer, šuška se da je ljudima u Arsenalu dolijalo da čekaju Aleksisa Sančeza i Ozila da se odluče. Čileancu se smeši pakleni transfer u Bajern za platu od neverovatnih 400.000 evra sedmično, što bi ga učinilo daleko najplaćenijim igračem u Bundesligi. 

Dalje, situacija sa Hamesom Rodrigezom prilično je jasna - transfer je ovog leta jedina opcija, pošto je Kolumbijac izgubio svaku nadu da bi stvari u Realu mogle da se promene pod komandom Zinedina Zidana. Ostao je Hames bez mesta u timu, sve ređe igra, a u nedavnom finalu Lige šampiona nije ga bilo ni na klupi. Jasan znak da je kraj blizu. 

Mada su Hamesa kolumbijski mediji već presilili u Mančester junajted za gotovo 75.000.000 evra, od tada je posao stagnirao i gotovo da se više ni ne pominje ovaj transfer. Arsenal je spreman da pregovara sa Realom i Hamesu ponudi ono što mu je sada najvažnije - standardno mesto u timu, u godini Mundijala.

Ali, Arsenal je zasad spreman da ponudi nešto manje od 60.000.000 evra, što ne zadovoljava Realove apetite. S tim da mesta za pregovore ima, pošto je u Realovom nameri da se reši viška u timu. 

Daleko realnija i jeftinija opcija za Arsenal bio bi Hakan Čalhanoglu. Inače, turski reprezentativac nije prvi put na Arsenalovom radaru. 

Čalhanoglu je prethodna četiri meseca proveo pod suspenzijom koju mu je FIFA izrekla zbog toga što je kao tinejdžer nezakonito uzeo pare od Trabzona. Bilo kako, čovek sa topom u nogama uspeo je da održi interesovanje klubova na visokom nivou, pa je pored Arsenala trenutno u igri i Čelsi. 

Novi šampion Engleske traži zamenu za Vilijana, koji će ovog leta gotovo sigurno otići, a pošto Bild tvrdi da bi u Bajeru bili zadovoljni sa obeštećenjem od oko 20.000.000 evra, londonske komšije mogle bi da uđu u ozbiljan dvoboj za Čalhanoglua. Razlog tome je i to što Čalhanoglu ima važeći ugovor do juna 2019. godine, što bi značilo da će nadolazeće leto biti poslednje za Aspirindžije da zarade ozbiljniju sumu novca. 

Izvor: Bmozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar