Тим Србије за Велс: Двије измјене у односу на Кардиф!

Једине дилеме - ако их Муслин и има - на штоперским позицијама!

Фудбал 11.06.2017 | 18:30
Тим Србије за Велс: Двије измјене у односу на Кардиф!
Није баш бити или не бити, јер чак и у случају неповољног резултата Србија неће испасти из трке за пласман на Светско првенство у Русији, али недељни мегдан са Велсом могао би да буде онај у коме ће Орлови избацити једног директог ривала из такмичења и малтене капарисати барем бараж за одлазак на Мундијал. Можда и више.

А без Герета Бејла - и не само њега - Велшани сигурно нису недодирљиви. Штавише, изабраници Славољуба Муслина у утакмицу шестог кола Групе Д улазе са ореолом фаворита. Заслужили су ту привилегију играма у досадашњем току квалификација.

Питање је само како до циља? Овако велике утакмице често може да одреди један ситан детаљ, једно клизање, одбитак или мало среће. Тај прст судбине некад је немогуће избећи, али ваљало би сузити му простор да делује. Отуд ни селектор Србије неће превише експериментисати уочи дуела са Велсом.

Додуше, у односу на онај дуел из Кардифа вероватно ћемо видети две измене, али тадаМуслин није могао да рачуна на Александра Коларова, док сада због повреде немаНиколе Максимовића, који је био на терену од првог минута и у последњој утакмици Србије против Грузије.

Тада је поред њега и капитена Бранислава Ивановића централног бека играо и Александар Коларов, али се да наслутити да овај пут то неће бити случај, већ да ће Муслин левог бека Манчестер Ситија вратити на природну позицију што значи да ће Иван Обрадовић меч вероватно почети са клупе.

А то опет оставља два упражњена места на штоперима. Најреалније је да једно припаднеЈагошу Вуковићу, који је у победи над Грузијом у Тбилисију већ на полувремену уведен у игру како би учврстио последњу линију и обавио је одличан посао. Друго би следовало Матији Настасићу, који је у првом судару са Велсом играо баш левог штопера, мада би сада могао у центар, док би Вуковић отишао бочно.

Трио Ивановић - Настасић - Вуковић имао је прилике да се упозна у ремију са Ирском (2:2) и у победи од 3:0 у Молдавији. На клупи би у том случају од штопера остали Стефан Митровић иУрош Спајић, који иза себе има сјајну сезону у Андерлехту, али од почетка ових квалификација није имао прилике да се уиграва са саиграчима на самој утакмици.

Коларов иде на левог бека, Антонио Рукавина десно.

Напред - никакве дилеме. Као уосталом ни на гол линији, јер без обзира на то што у последње време не брани Владимир Стојковић ужива поверење селектора. И раније је био у оваквим ситуацијама и ниједном није разочарао. Исто важи и за Александра Митровића, иако је он у Александру Пријовићу добио мало жешћу конкуренцију.

Веза је тек закуцана. Лука Миливојевић и Немања Матић као спона између линија, нешто испред Душан Тадић у улози диригента, те већ његов стандардни партнер Филип Костић.

Опробана комбинација. Надамо се и добитна. Барем за сада, нису нам српски репрезентативци дали много повода да сумњамо у њих.

Правац Русија!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар