Tim Srbije za Vels: Dvije izmjene u odnosu na Kardif!

Jedine dileme - ako ih Muslin i ima - na štoperskim pozicijama!

Fudbal 11.06.2017 | 18:30
Tim Srbije za Vels: Dvije izmjene u odnosu na Kardif!
Nije baš biti ili ne biti, jer čak i u slučaju nepovoljnog rezultata Srbija neće ispasti iz trke za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali nedeljni megdan sa Velsom mogao bi da bude onaj u kome će Orlovi izbaciti jednog direktog rivala iz takmičenja i maltene kaparisati barem baraž za odlazak na Mundijal. Možda i više.

A bez Gereta Bejla - i ne samo njega - Velšani sigurno nisu nedodirljivi. Štaviše, izabranici Slavoljuba Muslina u utakmicu šestog kola Grupe D ulaze sa oreolom favorita. Zaslužili su tu privilegiju igrama u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Pitanje je samo kako do cilja? Ovako velike utakmice često može da odredi jedan sitan detalj, jedno klizanje, odbitak ili malo sreće. Taj prst sudbine nekad je nemoguće izbeći, ali valjalo bi suziti mu prostor da deluje. Otud ni selektor Srbije neće previše eksperimentisati uoči duela sa Velsom.

Doduše, u odnosu na onaj duel iz Kardifa verovatno ćemo videti dve izmene, ali tadaMuslin nije mogao da računa na Aleksandra Kolarova, dok sada zbog povrede nemaNikole Maksimovića, koji je bio na terenu od prvog minuta i u poslednjoj utakmici Srbije protiv Gruzije.

Tada je pored njega i kapitena Branislava Ivanovića centralnog beka igrao i Aleksandar Kolarov, ali se da naslutiti da ovaj put to neće biti slučaj, već da će Muslin levog beka Mančester Sitija vratiti na prirodnu poziciju što znači da će Ivan Obradović meč verovatno početi sa klupe.

A to opet ostavlja dva upražnjena mesta na štoperima. Najrealnije je da jedno pripadneJagošu Vukoviću, koji je u pobedi nad Gruzijom u Tbilisiju već na poluvremenu uveden u igru kako bi učvrstio poslednju liniju i obavio je odličan posao. Drugo bi sledovalo Matiji Nastasiću, koji je u prvom sudaru sa Velsom igrao baš levog štopera, mada bi sada mogao u centar, dok bi Vuković otišao bočno.

Trio Ivanović - Nastasić - Vuković imao je prilike da se upozna u remiju sa Irskom (2:2) i u pobedi od 3:0 u Moldaviji. Na klupi bi u tom slučaju od štopera ostali Stefan Mitrović iUroš Spajić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Anderlehtu, ali od početka ovih kvalifikacija nije imao prilike da se uigrava sa saigračima na samoj utakmici.

Kolarov ide na levog beka, Antonio Rukavina desno.

Napred - nikakve dileme. Kao uostalom ni na gol liniji, jer bez obzira na to što u poslednje vreme ne brani Vladimir Stojković uživa poverenje selektora. I ranije je bio u ovakvim situacijama i nijednom nije razočarao. Isto važi i za Aleksandra Mitrovića, iako je on u Aleksandru Prijoviću dobio malo žešću konkurenciju.

Veza je tek zakucana. Luka Milivojević i Nemanja Matić kao spona između linija, nešto ispred Dušan Tadić u ulozi dirigenta, te već njegov standardni partner Filip Kostić.

Oprobana kombinacija. Nadamo se i dobitna. Barem za sada, nisu nam srpski reprezentativci dali mnogo povoda da sumnjamo u njih.

Pravac Rusija!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar