Прво појачање Бајерна...

. . . је доскорашњи фудбалер Вердера и млади репрезентативац Њемачке Серж Гнабри.  Званично: Бајерново треће појачање за 8. 000. 000! Серж Гнабри потписује трогодишњи уговор.

Фудбал 13.06.2017 | 08:00
Прво појачање Бајерна...
Млади репрезентативац Њемачке Серж Гнабри у наредне три године носиће дрес њемачког шампиона Бајерна из Минхена.

Управа баварског гиганта саопштила је да је постигла договор са челницима Вердера из Бремена и да је 21-годишњи Гнабри потписао трогодишњи уговор са минхзенским клубом.

Један од челника Бајерна Карл-Хајнц Румениге изјавио је да талентовани везиста доста напредовао играјући за Вердер и како ће бити задовољство гледати га у дресу Бајерна и селекције Њемачке.

Млади фудбалер није крио одушевљење преласком у клуб са "Алијанц Арене".

"Велика је часст бити дио Бајерна. Преда мном је веома узбудљив период због којег се радујем", изјавио је Гнабри, који је поникао у Штутгарту, а у досадашњој каријери је још бранио боје и енглеских клубова Вест Бромвич Албион и Арсенал.

Претходне сезоне у Бундеслиги је одиграо 27 утакмица за Вердер и постигао 11 голова.

Није био довољно талентован за Арсенал, али јесте за Бајерн! Навијачи Тобџија сигурно ће окрпити Арсена Венгера кад буду чули вест да је Серж Гнабри, годину дана пошто га је Вердер одвео за скромних 5.000.000 евра, постао нови играч Бајерна. Информација је и званично потврђена. Бајерн ће на рачун Вердера уплатити 8.000.000 евра чиме ће активирати откупну клаузулу, а 21-годишњи офанзивни везни ће потписати уговор на три сезоне.

Гнабри је заблистао чим је напустио Лондон. Био је феноменалан на Олимпијским играма у Рију, а потом у Бремену постигао 11 голова на 27 лигашких утакмица. Међутим, недостајао му је европски фудбал па се одлучио за одлазак мада се од самог старта шушкало да је управо Бајерн платио Вердеру тих 5.000.000 за обештећење. Заузврат се клуб из Бремена обавезао да разигра младог фудбалера и потом га врати у Минхен. Колико у томе има истина не можемо да тврдимо, али подсетимо да смо још у августу 2016. године писали да ће Гнабри некако стићи до Бајерна.

Недавно се писало да би у целу причу могао да ускочи још један посредник. Хофенхајм је био више него заинтересован, па се писало да би Гнабри могао да стигне на једногодишњу позајмицу уз Баварске. Сада ипак ни речи о томе.

Било како, Бајерн има треће појачање за нову сезону, не рачунајући ту Кингслија Команакоји је само откупљен од Јувентуса. Пре Гнабрија, уговори су потписани и са Хофенхајмовим тандемом Себастијан Руди - Никлас Зуле. Руди је стигао без обештећења, Зуле за 20.000.000. Коман је откупљен за 21.000.000.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар