Prvo pojačanje Bajerna...

. . . je doskorašnji fudbaler Verdera i mladi reprezentativac Njemačke Serž Gnabri.  Zvanično: Bajernovo treće pojačanje za 8. 000. 000! Serž Gnabri potpisuje trogodišnji ugovor.

Fudbal 13.06.2017 | 08:00
Prvo pojačanje Bajerna...
Mladi reprezentativac Njemačke Serž Gnabri u naredne tri godine nosiće dres njemačkog šampiona Bajerna iz Minhena.

Uprava bavarskog giganta saopštila je da je postigla dogovor sa čelnicima Verdera iz Bremena i da je 21-godišnji Gnabri potpisao trogodišnji ugovor sa minhzenskim klubom.

Jedan od čelnika Bajerna Karl-Hajnc Rumenige izjavio je da talentovani vezista dosta napredovao igrajući za Verder i kako će biti zadovoljstvo gledati ga u dresu Bajerna i selekcije Njemačke.

Mladi fudbaler nije krio oduševljenje prelaskom u klub sa "Alijanc Arene".

"Velika je časst biti dio Bajerna. Preda mnom je veoma uzbudljiv period zbog kojeg se radujem", izjavio je Gnabri, koji je ponikao u Štutgartu, a u dosadašnjoj karijeri je još branio boje i engleskih klubova Vest Bromvič Albion i Arsenal.

Prethodne sezone u Bundesligi je odigrao 27 utakmica za Verder i postigao 11 golova.

Nije bio dovoljno talentovan za Arsenal, ali jeste za Bajern! Navijači Tobdžija sigurno će okrpiti Arsena Vengera kad budu čuli vest da je Serž Gnabri, godinu dana pošto ga je Verder odveo za skromnih 5.000.000 evra, postao novi igrač Bajerna. Informacija je i zvanično potvrđena. Bajern će na račun Verdera uplatiti 8.000.000 evra čime će aktivirati otkupnu klauzulu, a 21-godišnji ofanzivni vezni će potpisati ugovor na tri sezone.

Gnabri je zablistao čim je napustio London. Bio je fenomenalan na Olimpijskim igrama u Riju, a potom u Bremenu postigao 11 golova na 27 ligaških utakmica. Međutim, nedostajao mu je evropski fudbal pa se odlučio za odlazak mada se od samog starta šuškalo da je upravo Bajern platio Verderu tih 5.000.000 za obeštećenje. Zauzvrat se klub iz Bremena obavezao da razigra mladog fudbalera i potom ga vrati u Minhen. Koliko u tome ima istina ne možemo da tvrdimo, ali podsetimo da smo još u avgustu 2016. godine pisali da će Gnabri nekako stići do Bajerna.

Nedavno se pisalo da bi u celu priču mogao da uskoči još jedan posrednik. Hofenhajm je bio više nego zainteresovan, pa se pisalo da bi Gnabri mogao da stigne na jednogodišnju pozajmicu uz Bavarske. Sada ipak ni reči o tome.

Bilo kako, Bajern ima treće pojačanje za novu sezonu, ne računajući tu Kingslija Komanakoji je samo otkupljen od Juventusa. Pre Gnabrija, ugovori su potpisani i sa Hofenhajmovim tandemom Sebastijan Rudi - Niklas Zule. Rudi je stigao bez obeštećenja, Zule za 20.000.000. Koman je otkupljen za 21.000.000.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar