Петровић и Стојиљковић стижу у пакету за Лигу Европе?!

Двојица српских фудбалера из Португалије би могли у истом смеру!

Фудбал 14.06.2017 | 11:00
Петровић и Стојиљковић стижу у пакету за Лигу Европе?!
ПАОК је опчињен Србима! Иако је Владимир Ивић напустио кормило солунског клуба, у тиму је остао Александар Пријовић, а овог лета би могла да му се прикључе још двојица повремених репрезентативаца Србије.

Локална штампа у Солуну пише да су Радосав Петровић и Никола Стојиљковић прва два имена на листи потенцијалних појачања црно-белих!

Спортски директор Лубош Михел је саставио листу појачања и на њој посебно подвукао двојицу српских фудбалера који играју у Португалији. Добро искуство са АлександромПријовићем је отворило врата српским фудбалерима на Тумби. После несрећног финиша сезоне и пропуштене шансе за пласман у квалификације за Лигу шампиона, ПАОК неће одустати од великих планова у прелазном року јер жели да догура што даље у Лиги Европе.

Радосав Петровић се помиње и као жеља Партизана, али јасно је да солунски црно-бели имају веће финансијске капацитете од београдских. Популарни Раћа се вратио у Спортинг са шестомесечне позајмице из Рио Авеа, чека на расплет ситуације у Лисабону и одговор да ли клуб рачуна на њега озбиљно у наредној сезони. Јер по доласку прошлог лета није имао шансу да се покаже, па је због тога после само пола године прослеђен на позајмицу у Рио Аве. Све зависи од статуса тренера Жоржа Жезуса.  Ако он остане мале су шансе да ћеПетровић добити прилику...

С обзиром да има уговор до 2020. године и годишњу плату око 1.000.000 евра, највероватнија опција је да би га Спортинг опет радо позајмио некоме. ПАОК ту може да понуди боље услове од Партизана и да преузме већи део или целу плату на себе јер богати газда Савидис неће жалити паре.

Друга жеља је Никола Стојиљковић. Ситуација око њега је компликованија. Није имао баш добру сезону у Браги и клуб је прво решио да га прода. Брага је одредила цену од 4.000.000 евра и помињало се интересовање из Бундеслиге за некадашњег голгетера Чукаричког. Поготово јер су поред Хасана и Руи Фонтеа довели још двојицу нападача:Дијега Соузу и Паулиња. Међутим, Дијего Соуза који је дошао из Маритима је за собом донео и казну због које неће моћи да игра до 15. октобра. Он је суспендован због напада на судију у прошлој сезони, па су у Браги због те ситуације почели да опет размишљају о останку Стојиљковића.

Ипак, ако ПАОК понуди праву сену за Србина вероватнија је опција да ће Брага пристати на трансфер. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар