Petrović i Stojiljković stižu u paketu za Ligu Evrope?!

Dvojica srpskih fudbalera iz Portugalije bi mogli u istom smeru!

Fudbal 14.06.2017 | 11:00
Petrović i Stojiljković stižu u paketu za Ligu Evrope?!
PAOK je opčinjen Srbima! Iako je Vladimir Ivić napustio kormilo solunskog kluba, u timu je ostao Aleksandar Prijović, a ovog leta bi mogla da mu se priključe još dvojica povremenih reprezentativaca Srbije.

Lokalna štampa u Solunu piše da su Radosav Petrović i Nikola Stojiljković prva dva imena na listi potencijalnih pojačanja crno-belih!

Sportski direktor Luboš Mihel je sastavio listu pojačanja i na njoj posebno podvukao dvojicu srpskih fudbalera koji igraju u Portugaliji. Dobro iskustvo sa AleksandromPrijovićem je otvorilo vrata srpskim fudbalerima na Tumbi. Posle nesrećnog finiša sezone i propuštene šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, PAOK neće odustati od velikih planova u prelaznom roku jer želi da dogura što dalje u Ligi Evrope.

Radosav Petrović se pominje i kao želja Partizana, ali jasno je da solunski crno-beli imaju veće finansijske kapacitete od beogradskih. Popularni Raća se vratio u Sporting sa šestomesečne pozajmice iz Rio Avea, čeka na rasplet situacije u Lisabonu i odgovor da li klub računa na njega ozbiljno u narednoj sezoni. Jer po dolasku prošlog leta nije imao šansu da se pokaže, pa je zbog toga posle samo pola godine prosleđen na pozajmicu u Rio Ave. Sve zavisi od statusa trenera Žorža Žezusa.  Ako on ostane male su šanse da ćePetrović dobiti priliku...

S obzirom da ima ugovor do 2020. godine i godišnju platu oko 1.000.000 evra, najverovatnija opcija je da bi ga Sporting opet rado pozajmio nekome. PAOK tu može da ponudi bolje uslove od Partizana i da preuzme veći deo ili celu platu na sebe jer bogati gazda Savidis neće žaliti pare.

Druga želja je Nikola Stojiljković. Situacija oko njega je komplikovanija. Nije imao baš dobru sezonu u Bragi i klub je prvo rešio da ga proda. Braga je odredila cenu od 4.000.000 evra i pominjalo se interesovanje iz Bundeslige za nekadašnjeg golgetera Čukaričkog. Pogotovo jer su pored Hasana i Rui Fontea doveli još dvojicu napadača:Dijega Souzu i Paulinja. Međutim, Dijego Souza koji je došao iz Maritima je za sobom doneo i kaznu zbog koje neće moći da igra do 15. oktobra. On je suspendovan zbog napada na sudiju u prošloj sezoni, pa su u Bragi zbog te situacije počeli da opet razmišljaju o ostanku Stojiljkovića.

Ipak, ako PAOK ponudi pravu senu za Srbina verovatnija je opcija da će Braga pristati na transfer. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar