Грчки савез: БиХ је крива, а од себе прави жртву!

Фудбалски савез Грчке категорично је одбацио наводе из саопштења Фудбалског савеза Босне и Херцеговине да су "хелени" изазвали инциденте након утакмице на зеничком "Билином пољу".

Фудбал 11.06.2017 | 19:45
Грчки савез: БиХ је крива, а од себе прави жртву!
Након саопштења ФС БиХ у којем је упућено извињење ФС Грчке, уз констацију да је инциденте започео Костас Манолас, што је резултирало тучом са Едином Џеком, а накнадно и ударцем Стефана Жилија, помоћника селектора БиХ, услиједио је и одговор из грчког савеза.

"Официјелно објашњене ФС БиХ шта се десило одмах послије меча у Зеници је акт искреног и одговорног признања одговорности за инциденте које је могла видјети цијела Европа. Али, морамо да истакнемо да сваки покушај укључивања грчких фудбалера и навијача, који су играли и гледали меч у крајње непријатељској атмосфери на стадиону на којем се није чула наша химна, није коректан и неопрезан је покушај обртања стварности и претварања 'кривца у жртву'", наводи се у саопштењу ФС Грчке.

Према наведеном саопштењу, наглашено је да су у снимцима јасно види истина односно да "ниједан грчки фудбалер нити навијач није произвео никакве тензије".



"Зато наша прослава послије меча није смјела да представља нити јесте била провокација која је резултирала насиљем над двојицом наших репрезентативаца. За то нема оправдања".

На крају саопштења истакнуто је и да су грчки играчи у тамошњем првенству и цијелој Европи доказали да су "вриједни амбасадори кад је у питању фер-плеј".



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар