Grčki savez: BiH je kriva, a od sebe pravi žrtvu!

Fudbalski savez Grčke kategorično je odbacio navode iz saopštenja Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da su "heleni" izazvali incidente nakon utakmice na zeničkom "Bilinom polju".

Fudbal 11.06.2017 | 19:45
Grčki savez: BiH je kriva, a od sebe pravi žrtvu!
Nakon saopštenja FS BiH u kojem je upućeno izvinjenje FS Grčke, uz konstaciju da je incidente započeo Kostas Manolas, što je rezultiralo tučom sa Edinom Džekom, a naknadno i udarcem Stefana Žilija, pomoćnika selektora BiH, uslijedio je i odgovor iz grčkog saveza.

"Oficijelno objašnjene FS BiH šta se desilo odmah poslije meča u Zenici je akt iskrenog i odgovornog priznanja odgovornosti za incidente koje je mogla vidjeti cijela Evropa. Ali, moramo da istaknemo da svaki pokušaj uključivanja grčkih fudbalera i navijača, koji su igrali i gledali meč u krajnje neprijateljskoj atmosferi na stadionu na kojem se nije čula naša himna, nije korektan i neoprezan je pokušaj obrtanja stvarnosti i pretvaranja 'krivca u žrtvu'", navodi se u saopštenju FS Grčke.

Prema navedenom saopštenju, naglašeno je da su u snimcima jasno vidi istina odnosno da "nijedan grčki fudbaler niti navijač nije proizveo nikakve tenzije"."Zato naša proslava poslije meča nije smjela da predstavlja niti jeste bila provokacija koja je rezultirala nasiljem nad dvojicom naših reprezentativaca. Za to nema opravdanja".

Na kraju saopštenja istaknuto je i da su grčki igrači u tamošnjem prvenstvu i cijeloj Evropi dokazali da su "vrijedni ambasadori kad je u pitanju fer-plej".Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar