Анализа и најава: "Орлови", покажите им да сте (нај)бољи!

Све осим победе против ослабљеног Велса сматраће се неуспехом изабраника Славољуба Муслина, без обзира што наспрам себе имају полуфиналисте последњег Европског првенства.

Фудбал 11.06.2017 | 17:15
Анализа и најава: "Орлови", покажите им да сте (нај)бољи!
Србија 11 бодова (гол-разлика +6), Република Ирска 11 (+4), Велс 7 (+4), Аустрија 7 (+1), Грузија 2 (-4), Молдавија 1 (-11).

Поглед на табелу Групе Д после тачно половине квалификација за Светско првенство у Русији изузетно прија, али да би тако и остало, Србија ће 11. јуна у Београду (стадион Рајко Митић, 20.45) морати да савлада Велс.

Победом наше селекције би, уједно, шансе полуфиналисте последњег Европског првенства за пласман на предстојећи Мундијал биле сведене на минимим.

Управо зато, као и због чињенице да противник иза себе има четири узастопна ремија, сви у табору "орлова" упозоравају да дуел са Велшанима неће бити нимало лак, иако гости долазе без свог најбољег играча Герета Бејла, аса Реал Мадрида суспендованог због црвеног картона у претходном мечу.

Гости неће моћи да рачунају и на још неколико важних играча - такође суспендованог Нила Тејлора, те повређене Хала Робсон-Кануа, Џејмса Колинса и Ендија Кинга.

О њима смо, ипак, већ писали, тако да ћемо у овом тексту више пажње посветити српској репрезентацији...

"Орлови" ће Велшане напасти са двојицом дебитаната у тиму - Александром Пријовићем и Урошем Матићем. Нападач грчког ПАОК-а од раније је био у плановима селектора Славољуба Муслина, док је везиста Копенхагена накнадно позван због повреда Љубомира Фејсе и Немање Радоје.

Велико је питање, међутим, хоће ли млађи брат Немање Матића већ сада добити прилику да после омладинске и младе репрезентације Србије заигра и за најјачу. Што се тиче Пријовића, неће бити велико изненађење чак и ако се корпулентни центарфор нађе у стартној постави пре Александра Митровића, који се није баш наиграо прошле сезоне у дресу Њукасла.

Слабија минутажа у клубу, додуше, није утицала на партије младог нападача за репрезентацију, па је Митровић тренутно, заједно са Душаном Тадићем, најопаснији фудбалер "орлова" по противничке голмане у актуелним квалификацијама.

У охрабрујућој форми су и Филип Костић, Немања Матић и Лука Миливојевић, а како дани пролазе, у табору наше репрезентације оптимизам је све већи.

"Мислим да смо најквалитетнија екипа у овој групи, имамо добре играче. Мислим да можемо да завршимо први у групи", изјавио је селектор Славољуб Муслин на последњој конференцији уочи утакмице.

Оно што би могло највише да брине када је у питању репрезентација Србије, јесте самопоуздање наших дефанзиваца, од којих неки имају споредне улоге у својим клубовима и протеклих месеци нису одиграли довољан број утакмица да би били на највишем нивоу. Пре свих Никола Максимовић у Наполију и Антонио Рукавина у Виљареалу, а утисак је и да се Бранислав Ивановић није најбоље уклопио у екипу Зенита од јануарског доласка из Челсија.

Вероватно отуд и упозоравајућа изјава селектора.

"Битно је да не правимо индивидуалне грешке, да их елиминишемо".

Надамо се да ће тако и бити у недељу на стадиону Рајко Митић (20.45) - сигурно у одбрани, ефикасно у нападу.

Позитивна ствар је и то што за утакмицу репрезентације, после дуго времена, коначно опет влада велико интересовање. До суботе је продато чак 30.000 улазница, па сви у табору "орлова" верују да ће уз подршку са трибина успети да дођу до позитивног резултата - победе.

У претходном дуелу, средином новембра прошле године у Кардифу, резултат је био 1:1. Велшани су повели преко Герета Бејла у 30. минуту, а изједначио је Александар Митровић у 85.

Поред жеље да остану у трци за пласман на Светско првенство, гости ће имати и мотив да се освете нашим фудбалерима за убедљив пораз на претходном гостовању у Србији, када су септембра 2012. поражени у Новом Саду 1:6. Годину дана касније изгубили су и код куће 0:3.

Ако наши фудбалери одиграју као што се очекује, тешко да ће Велшани успети да избегну нови пораз...

ОЧЕКИВАНИ САСТАВ СРБИЈЕ: Стојковић - Ивановић, Настасић, Коларов - Рукавина, Миливојевић, Матић, Обрадовић - Тадић, Костић - Митровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар