Analiza i najava: "Orlovi", pokažite im da ste (naj)bolji!

Sve osim pobede protiv oslabljenog Velsa smatraće se neuspehom izabranika Slavoljuba Muslina, bez obzira što naspram sebe imaju polufinaliste poslednjeg Evropskog prvenstva.

Fudbal 11.06.2017 | 17:15
Analiza i najava: "Orlovi", pokažite im da ste (naj)bolji!
Srbija 11 bodova (gol-razlika +6), Republika Irska 11 (+4), Vels 7 (+4), Austrija 7 (+1), Gruzija 2 (-4), Moldavija 1 (-11).

Pogled na tabelu Grupe D posle tačno polovine kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji izuzetno prija, ali da bi tako i ostalo, Srbija će 11. juna u Beogradu (stadion Rajko Mitić, 20.45) morati da savlada Vels.

Pobedom naše selekcije bi, ujedno, šanse polufinaliste poslednjeg Evropskog prvenstva za plasman na predstojeći Mundijal bile svedene na minimim.

Upravo zato, kao i zbog činjenice da protivnik iza sebe ima četiri uzastopna remija, svi u taboru "orlova" upozoravaju da duel sa Velšanima neće biti nimalo lak, iako gosti dolaze bez svog najboljeg igrača Gereta Bejla, asa Real Madrida suspendovanog zbog crvenog kartona u prethodnom meču.

Gosti neće moći da računaju i na još nekoliko važnih igrača - takođe suspendovanog Nila Tejlora, te povređene Hala Robson-Kanua, Džejmsa Kolinsa i Endija Kinga.

O njima smo, ipak, već pisali, tako da ćemo u ovom tekstu više pažnje posvetiti srpskoj reprezentaciji...

"Orlovi" će Velšane napasti sa dvojicom debitanata u timu - Aleksandrom Prijovićem i Urošem Matićem. Napadač grčkog PAOK-a od ranije je bio u planovima selektora Slavoljuba Muslina, dok je vezista Kopenhagena naknadno pozvan zbog povreda Ljubomira Fejse i Nemanje Radoje.

Veliko je pitanje, međutim, hoće li mlađi brat Nemanje Matića već sada dobiti priliku da posle omladinske i mlade reprezentacije Srbije zaigra i za najjaču. Što se tiče Prijovića, neće biti veliko iznenađenje čak i ako se korpulentni centarfor nađe u startnoj postavi pre Aleksandra Mitrovića, koji se nije baš naigrao prošle sezone u dresu Njukasla.

Slabija minutaža u klubu, doduše, nije uticala na partije mladog napadača za reprezentaciju, pa je Mitrović trenutno, zajedno sa Dušanom Tadićem, najopasniji fudbaler "orlova" po protivničke golmane u aktuelnim kvalifikacijama.

U ohrabrujućoj formi su i Filip Kostić, Nemanja Matić i Luka Milivojević, a kako dani prolaze, u taboru naše reprezentacije optimizam je sve veći.

"Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi, imamo dobre igrače. Mislim da možemo da završimo prvi u grupi", izjavio je selektor Slavoljub Muslin na poslednjoj konferenciji uoči utakmice.

Ono što bi moglo najviše da brine kada je u pitanju reprezentacija Srbije, jeste samopouzdanje naših defanzivaca, od kojih neki imaju sporedne uloge u svojim klubovima i proteklih meseci nisu odigrali dovoljan broj utakmica da bi bili na najvišem nivou. Pre svih Nikola Maksimović u Napoliju i Antonio Rukavina u Viljarealu, a utisak je i da se Branislav Ivanović nije najbolje uklopio u ekipu Zenita od januarskog dolaska iz Čelsija.

Verovatno otud i upozoravajuća izjava selektora.

"Bitno je da ne pravimo individualne greške, da ih eliminišemo".

Nadamo se da će tako i biti u nedelju na stadionu Rajko Mitić (20.45) - sigurno u odbrani, efikasno u napadu.

Pozitivna stvar je i to što za utakmicu reprezentacije, posle dugo vremena, konačno opet vlada veliko interesovanje. Do subote je prodato čak 30.000 ulaznica, pa svi u taboru "orlova" veruju da će uz podršku sa tribina uspeti da dođu do pozitivnog rezultata - pobede.

U prethodnom duelu, sredinom novembra prošle godine u Kardifu, rezultat je bio 1:1. Velšani su poveli preko Gereta Bejla u 30. minutu, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 85.

Pored želje da ostanu u trci za plasman na Svetsko prvenstvo, gosti će imati i motiv da se osvete našim fudbalerima za ubedljiv poraz na prethodnom gostovanju u Srbiji, kada su septembra 2012. poraženi u Novom Sadu 1:6. Godinu dana kasnije izgubili su i kod kuće 0:3.

Ako naši fudbaleri odigraju kao što se očekuje, teško da će Velšani uspeti da izbegnu novi poraz...

OČEKIVANI SASTAV SRBIJE: Stojković - Ivanović, Nastasić, Kolarov - Rukavina, Milivojević, Matić, Obradović - Tadić, Kostić - Mitrović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar