Бањалучки "Орлић": Одмор, па можда у Звезду!

Талентовани штопер Срђан Бабић у наредној сезони жели "више минута" и напомиње да му није битно да ли ће то бити у слабијем тиму од Реал Сосиједада. Није било контаката са Црвеном звездом, прво жели да одмори од дугачке сезоне.

Фудбал 12.06.2017 | 15:00
Бањалучки "Орлић": Одмор, па можда у Звезду!
Момак из Бањалуке припада групи играча за коју се мисли да је "прерано напустила гнијездо".

Срђан Бабић (21) је већ двије године на Пиринејском полуострву, откако је стигао у Сан Себастијан из Војводине, али још увијек чека на деби у плаво-бијелом дресу Реал Сосиједада. Конкуренција у Баскији је велика, а предност код тренера Еузебија Сакристана имају домаћи фудбалери.

И они су већина...

"Нема много странаца, свега тројица-четворица од групе од тридесетак фудбалера, то ми је што ми је. Остало ми је само да се борим, а ако се нешто не промијени тражићу други клуб, позајмицу, важно ми је само да играм. Да ли ће то бити Сосиједад или нека друга екипа...", казао је Срђан Бабић у разговору за МОНДО након сусрета младих репрезентацијаСрбије и Грчке (2:1).

Претходних дана се чак спомињало да би могао да појача Црвену звезду.

"Прво да се одморим, па ћемо послије да видимо за Звезду", казао је талентовани фудбалер уз осмијех и додао да није било контаката са вицешампионом Србије.

Љевоноги високи штопер је одиграо одличан меч у Новом Саду у дресу Србије у ком га није било мало више од годину дана и сусрета са Андором. Каже да је лијеп осјећај бити поново на "Карађорђу", стадиону на коме је забиљежио прве минуте у професионалној каријери, па је можда и због тога био изузетно расположен као да се ради о фудбалу у његовом дворишту.

У неколико наврата је изнио лопту високо, назад је све затварао, покушавао и послије прекида, а све са чалмом на глави. Није желио да пропусти ни пријатељски меч. 

"Дошао сам нешто касније и на првом тренингу по доласку у једном дуелу са Зликом (Лазар Зличић прим. аут.) имао сам тај мали проблем, пукла је глава, али добро... Није било проблема, чалма је ради превентиве", поручио је Срђан Бабић који је пропустио први дуел Обрадовићеве селекције са Израелом (0:0).

Милан Обрадовић је искористио прилику да тестира нову генерацију младих фудбалера која ће покушати да избори Европско првенство 2019. године, уз изостанак играча ('96 годиште) који су већ стасали и отпутовали су на овогодишњи ЕУРО за младе у Пољској са Лалатовићем.

Спекулише се да ће Лалатовић напустити репрезентацију већ послије турнира и да ће Обрадовић у потпуности "преузети кормило", а Бабић има само ријечи хвале за младог стручњака.

"Резултат данашњег меча није лош, али игра може да буде и боља. Ово је нова генерација, добро се знамо, дуго смо већ на окупу и неће бити проблема. Остаје само да усвајамо нове идеје селектора. Ту сам тек пар дана, али сам задовољан, поготово ми се свиђа што играмо од назад и хоћемо да стварамо шансе, што се види на овом мечу", навео је Бабић.

За разлику од прве сезоне у Сосиједаду када је играо за "Б" тим, у такмичарској 2016/17, која се у Шпанији завршава баш ове недјеље - наступао је у мало познатој каталонском тиму Реус.

Мјесто у ком живи око стотину хиљада грађана, и које је познато као мјесто рођења легендарног архитекте Антонија Гаудија, први пут у историји дочекало је да њихова екипа уђе у Сегунду и да оствари сасвим добар резултат, а дио тог успјеха био је и Срђан Бабић.

Он је навео да није био превише задовољан у Сосиједаду и тражио је простор да игра.

"Кад одеш очекујеш да играш и бориш се за то. Нисам један од оних којима је све свеједно да ли ће бити на трибини, клупи или ће играти. Зато сам био на позајмици у Сегунди, одиграо сам 13-14 утакмица, што ми је много помогло да одржим форму, али надам се да ће сљедеће сезоне бити боље", казао је Бабић и додао да је једно вријеме био стандардан, али је шеф стручног штаба престао да ротира и предност је дао старијим играчима, а екипа ће највјероватније сезону завршити на деветом мјесту.

"Припреме са Реалом почињу 6. јула. Пошто играмо и Лигу Европе ове сезоне, биће још теже изборити се за статус првотимца. Отом-потом, прво да се добро одморим", додао је Бабић на крају разговора.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар