Banjalučki "Orlić": Odmor, pa možda u Zvezdu!

Talentovani štoper Srđan Babić u narednoj sezoni želi "više minuta" i napominje da mu nije bitno da li će to biti u slabijem timu od Real Sosijedada. Nije bilo kontakata sa Crvenom zvezdom, prvo želi da odmori od dugačke sezone.

Fudbal 12.06.2017 | 15:00
Banjalučki "Orlić": Odmor, pa možda u Zvezdu!
Momak iz Banjaluke pripada grupi igrača za koju se misli da je "prerano napustila gnijezdo".

Srđan Babić (21) je već dvije godine na Pirinejskom poluostrvu, otkako je stigao u San Sebastijan iz Vojvodine, ali još uvijek čeka na debi u plavo-bijelom dresu Real Sosijedada. Konkurencija u Baskiji je velika, a prednost kod trenera Euzebija Sakristana imaju domaći fudbaleri.

I oni su većina...

"Nema mnogo stranaca, svega trojica-četvorica od grupe od tridesetak fudbalera, to mi je što mi je. Ostalo mi je samo da se borim, a ako se nešto ne promijeni tražiću drugi klub, pozajmicu, važno mi je samo da igram. Da li će to biti Sosijedad ili neka druga ekipa...", kazao je Srđan Babić u razgovoru za MONDO nakon susreta mladih reprezentacijaSrbije i Grčke (2:1).

Prethodnih dana se čak spominjalo da bi mogao da pojača Crvenu zvezdu.

"Prvo da se odmorim, pa ćemo poslije da vidimo za Zvezdu", kazao je talentovani fudbaler uz osmijeh i dodao da nije bilo kontakata sa vicešampionom Srbije.

Ljevonogi visoki štoper je odigrao odličan meč u Novom Sadu u dresu Srbije u kom ga nije bilo malo više od godinu dana i susreta sa Andorom. Kaže da je lijep osjećaj biti ponovo na "Karađorđu", stadionu na kome je zabilježio prve minute u profesionalnoj karijeri, pa je možda i zbog toga bio izuzetno raspoložen kao da se radi o fudbalu u njegovom dvorištu.

U nekoliko navrata je iznio loptu visoko, nazad je sve zatvarao, pokušavao i poslije prekida, a sve sa čalmom na glavi. Nije želio da propusti ni prijateljski meč. 

"Došao sam nešto kasnije i na prvom treningu po dolasku u jednom duelu sa Zlikom (Lazar Zličić prim. aut.) imao sam taj mali problem, pukla je glava, ali dobro... Nije bilo problema, čalma je radi preventive", poručio je Srđan Babić koji je propustio prvi duel Obradovićeve selekcije sa Izraelom (0:0).

Milan Obradović je iskoristio priliku da testira novu generaciju mladih fudbalera koja će pokušati da izbori Evropsko prvenstvo 2019. godine, uz izostanak igrača ('96 godište) koji su već stasali i otputovali su na ovogodišnji EURO za mlade u Poljskoj sa Lalatovićem.

Spekuliše se da će Lalatović napustiti reprezentaciju već poslije turnira i da će Obradović u potpunosti "preuzeti kormilo", a Babić ima samo riječi hvale za mladog stručnjaka.

"Rezultat današnjeg meča nije loš, ali igra može da bude i bolja. Ovo je nova generacija, dobro se znamo, dugo smo već na okupu i neće biti problema. Ostaje samo da usvajamo nove ideje selektora. Tu sam tek par dana, ali sam zadovoljan, pogotovo mi se sviđa što igramo od nazad i hoćemo da stvaramo šanse, što se vidi na ovom meču", naveo je Babić.

Za razliku od prve sezone u Sosijedadu kada je igrao za "B" tim, u takmičarskoj 2016/17, koja se u Španiji završava baš ove nedjelje - nastupao je u malo poznatoj katalonskom timu Reus.

Mjesto u kom živi oko stotinu hiljada građana, i koje je poznato kao mjesto rođenja legendarnog arhitekte Antonija Gaudija, prvi put u istoriji dočekalo je da njihova ekipa uđe u Segundu i da ostvari sasvim dobar rezultat, a dio tog uspjeha bio je i Srđan Babić.

On je naveo da nije bio previše zadovoljan u Sosijedadu i tražio je prostor da igra.

"Kad odeš očekuješ da igraš i boriš se za to. Nisam jedan od onih kojima je sve svejedno da li će biti na tribini, klupi ili će igrati. Zato sam bio na pozajmici u Segundi, odigrao sam 13-14 utakmica, što mi je mnogo pomoglo da održim formu, ali nadam se da će sljedeće sezone biti bolje", kazao je Babić i dodao da je jedno vrijeme bio standardan, ali je šef stručnog štaba prestao da rotira i prednost je dao starijim igračima, a ekipa će najvjerovatnije sezonu završiti na devetom mjestu.

"Pripreme sa Realom počinju 6. jula. Pošto igramo i Ligu Evrope ove sezone, biće još teže izboriti se za status prvotimca. Otom-potom, prvo da se dobro odmorim", dodao je Babić na kraju razgovora.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar