Сјећања: Србија не бриљира у јуну, али памти Ланетов гол!

Не може се рећи да је јун месец у коме репрезентација Србије игра најбољи фудбал, али смо баш у овом периоду године забележили највећу победу у овом веку. Памтите Ланетов гол? Наравно да памтите!

Фудбал 11.06.2017 | 15:15
Сјећања: Србија не бриљира у јуну, али памти Ланетов гол!
Када се каже јун - сви помисле на репрезентативни фудбал!

Међутим, наша реалност је да претходних година и нисмо толико често учествовали на највећим европским и светским фудбалским смотрама, па смо само једном у последњих десет година учествовали на неком великом првенству. Двапут од 2000. године.

Без обзира на то ово је и месец у коме је смештен веома дискутабилан ФИФА термин који долази неколико недеља након последње утакмице у сезони и када су фудбалери веома уморни.

Потребно је стиснути зубе и исцедити и последњу кап зноја, ако је остало, и доћи до доброг резултата који неће покварити годишње одморе. Такав задатак чека и нашу репрезентацију која се у недељу састаје са Велсом (20.45, стадион "Рајко Митић").

Србија има и те како позитиван скор против "змајева" (од 12 утакмица добили смо осам и само четири пута смо дозволили реми), писали смо вам о томе како се Велс сналази када Гарет Бејл није на терену, а то неће бити случај ни за 24 сата када екипа Криса Колмана крочи на највећи београдски стадион, али као знак упозорења могли би да стоје не тако добри резултати Србије по врелом јунском сунцу.

Уколико гледамо мечеве од 2010. наша репрезентација је у том месецу за ових седам година одиграла 11 утакмица, и добила свега у три наврата.

То је било прво у пријатељском сусрету против Камеруна, у "генералној проби" пред Светско првенство у Јужноафричкој Републици, када је наша репрезенација славила 4:3, да би у истом месецу те године "орлови" остварили и највећу победу у последњих "x" година против Немачке.

Био је то чувени продор по десној страни Красића, спуштена лопта Николе Жигића, и акробатска реакције Милана "Ланета" Јовановића после које је савладан Мануел Нојер.

Памтите да је у наставку меча Владимир Стојковић одбранио пенал и сачувао победу Србији (1:0).