СП: ''Седмица'' Нијемаца, Јоветић 3, Лева 3...

Немци пешке до 7:0! Могло је и више да буде! Сан Марино туристички у Нирнбергу, Норвежани и Чеси ремизирали 1:1, невероватна себичност Ељонусија.  Инжињер Хамшик црта пут до Русије - горди Албион још није сигуран! Словаци се ужелели Мундијала.  'Покер' Црне Горе, хет-трик Стевана Јоветића! Репрезентација Церне Горе декласирала је Јерменију у мечу квалификација за Светско првенство у Русији – 4:1.  Мајстор маказица Јоветић x3, Левандовски x3! Моћна Пољска гура Црну Гору на Мундијал! Храбри Соколови захваљући нападачу Севиље почистили Јерменију (4:1), Пољска сигурна против Румуније (3:1).

Фудбал 10.06.2017 | 23:30
СП: ''Седмица'' Нијемаца, Јоветић 3, Лева 3...
Изабраници Љубише Тумбаковића су се овим тријумфом вратили на друго место на табели у Групе Е, а јунак меча био је Стеван Јоветић који је постигао хет-трик.

’Соколови’ су после два минута игре повели голом Бећираја, да и у 28. минуту фудбалер Севиље повећао предност за 2:0.

У 54. минуту Јоветић је постигао сјајан голм, а пола сата још једном је затресао мрежу противника за хет-трик.

Утешни погодак за Јерменију постигао је Корјан у 89.минуту.

Поред Јоветића, хет-трик је уписао и Робер Левандовски. Пољска је са 3:1 славила против Румуније и тако се учврстила на лидерској позицији.

Стеване Јоветићу, докторе фудбала! Шта друго рећи, како на другачији начин описати игру сјајног нападача Севиље у победи Црне Горе над Јерменијом (4:1)! Знало се и раније, а сада је и потвбрђено: некадашњи узданица Партизана, Интера и Манчестер Ситија је гол машина.

Још када устане на праву ногу, ривалу не остаје ништа друго осим да аплаусира. Е, баш такав злехуда судбина задесила је Јермене на стадиону Под Горицом. Сав потенцијал Стевана Јовића расуо се по трави стадиона Будућности. Показао је да има убитачан лажњак, показао је да има врхунски пут обема ногама, показао је да уме маказицама. Ма, показао је да уме све. Велики наклон за великог мајстора који је хет-триком потписао убедљив тријумф Храбрих Соколова над Јерменима.

Све је за селекцију Љубише Тумбаковића почело по добру већ у другом минуту. Тада је члан Црвене звезде Владимир Јововић сјајно пробио по десној страни, центрирао, а тамо се сјајно снашао Фатос Бећирај. Јермени су тада били скувани, а испекао их је Стеван Јоветић...

Узео је лопту, играо се фудбала и навијачима у Подгорици приредио шоу. Код првог гола је несрећеног штопера Јерменије ефектним дриблингом послао на задњицу. Урадио је ту у стилу Дејана Савићевића, левицом пославши лопту у мрежу. Милиметарски прецизно.

И трећи гол Црне Горе био је ауторско дело Стевана Јоветића. Лепа дијагонла зарила се у даљи угао... Док су се навијачи питали хоће ли члан Севиље појести лопту уследила је минијатура. Центаршут Марушића и маказице од којих застаје дах. Такав мајстор заслужује да игра на Мундијалу.

Трријумф Црне Горе вреди више од три бода. Тим Љубише Тумбаковића се бодовно изједначио са Данском (оба тима имају по десет бодова), али има значајно бољу гол разлику... Одговарао је Црногорцима и резултат из другог краја Европе. Тамо су Пољаци чистили Румуне. Тачније, радио је то Левандовски.

Нападач Бајерна је био неумољив из пенала, погодио је и главом. Чисто да заокружи хет-трик и остави Пољаке на врху.

Пољска је прва на табели са 16 бодова, следе Црна Гора и Данска са по десет, док је Румунија четврта са шест.

У следећем колу Црна Гора гостује последњепласираном Казахстану.

У оквиру Групе Ц Немачка је декласирала Сан Марино са 7:0. Вагнер је постигао хет-трик, а у листу стрелаца уписали су се Дракслер, Јунес, Брант и Мустафи.

Добро, шта друго очекивати осим лакшег тренинга када Сан Марино гостује аждаји од репрезентације каква је Немачка. Панцери су се разигравали, распуцавали и малтене играли у дуелу који је одигран у Нирнбергу, а са комбинованим саставом све је било довољно за победу од 7:0 (4:0).

Биће Немци задовољни са овим исходом, а вероватно и гости, могли су и више да надрљају.

Јер Панцери нису играли у најбољем саставу, далеко од тога, али и ови који су играли добили су сугестије да "не запињу превише" после пола сата игре када је већ било 3:0. 

Већ у 11. минуту први гол дао је Дракслер, а до истека првих 45 минута два пута је погодио Вагнер и једном Јунес. У наставку су Немци мало спустили темпо па су се до краја утакмице уписали још Мустафи у 47. и Јулијан Брант у 72, те Вагнер још једном у 85. минуту.

Са ова три бода тим Јоакима Лева налази се на првом месту групе Ц са 18 освојених бодова. Свакако су Панцери главни фаворити да директно оду на Мундијал.

Селекције Норвешке и Чешке су поделили бодове - 1:1.

Далеко више неизвесности било је у дуелу Норвешке и Чешке Републике који је завршен резултатом 1:1. Чеси су водили од 36. минута голом Гебре Селасија, а домаћин је изједначио голом Содерлунда у 55. минуту меча са беле тачке. Тако је остало до краја дуела.

Чешка је евентуалном победом могла да буде у жестокој битки за друго место, Северна Ирска би јој бежала само два бода, али овако ће разлика бити четири, тако да су Ирци највећи профитери овог ремија.

Меч је обележила и велика себичност Тарика Ељонусија када је имао самог саиграча, али је одлучио да шутира у голмана у 59. минуту меча.

Словачка је са 2:1 славила на гостовању у Литванији, у оквиру Групе Ф.

Пре седам година први пут су учествовали на планетарној смотри, 2016. су дебитовали на европским првенствима. Осладило им се, па Словаци озбиљно гризу не би ли себи поклонили још једну незаборавну успомену. У шестом колу Групе Ф квалификација за Светско првенство у Русији рутинских 2:1 на гостовању код Литванаца у Виљнусу.

Архитекта нове победе Словака био је ко други него капитен Марек Хамшик, који је у 32. минуту сјајно програо Владимира Вајса за вођство од 1:0, да би у 58. и печатирао селидбу бодова у Братиславу пошто је и сам затресао мрежу домаћег тима.

И то на прелеп начин. Као да је исцртао путању лопте још и пре но што се залетео да изведе слободан ударац са неких 23 метара.

Литванци се, упркос утешном евроголу Дарвидаса Сернаса дубоко у судијској надокнади, ништа нису питали, па су остали на претпоследњем месту на табели Групе Ф, док су Словаци задржали позицију број два, само што су се после ремија Енглеза на гостовању у Глазгову, лидеру приближили на само два бода заостатка. И Словенци су још у игри, али би Словаци могли да их избаце већ у наредном колу кад их 1. септембра дочекају у Трнави.

РЕЗУЛТАТИ:

Група Ц:

Азербејџан - Северна Ирска 0:1 (0:0)
/Далас 90+2/

Немачка - Сан Марино 7:0 (4:0)
/Дракслер 11, Вагнер 16, 29, 85, Јунес 38, Мустафи 47, Бранд 72/

Норвешка - Чешка 1:1 (0:1)
/Содерлунд 55п - Гебре Селасије 36/

ТАБЕЛА: Немачка 18, Северна Ирска 13, Чешка 9, Азербејџан 7, Норвешка 4, Сан Марино 0.

Група Е:

Казахстан - Данска 1:3 (0:1)
/Куат 76 - Јоргенсен 27, Ериксен 50п, Долберг 81/

Пољска - Румунија 3:1 (1:0)
/Левандовски 29п, 57, 62п - Станку 77/

Црна Гора - Јерменија 4:1 (2:0)
/Бећирај 2, Јоветић 28, 54, 82 - Корјан 89/

ТАБЕЛА: Пољска 16, Црна Гора 10, Данска 10, Румунија 6, Јерменија 6, Казахстан 2.

Група Ф:

Шкотска - Енглеска 2:2 (0:0)
/Грифитс 87, 90 - Окслејд-Чемберлејн 70, Кејн 90+3/

Словенија - Малта 2:0 (1:0)
/Иличић 45+2, Новаковић 84/

Литванија - Словачка 1:2 (0:1)
/Сернаса 90+3 - Вајс 32, Хамшик 58/

ТАБЕЛА: Енглеска 14, Словачка 12, Словенија 11, Шкотска 8, Литванија 5, Малта 0.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар