SP: ''Sedmica'' Nijemaca, Jovetić 3, Leva 3...

Nemci peške do 7:0! Moglo je i više da bude! San Marino turistički u Nirnbergu, Norvežani i Česi remizirali 1:1, neverovatna sebičnost Eljonusija.  Inžinjer Hamšik crta put do Rusije - gordi Albion još nije siguran! Slovaci se uželeli Mundijala.  'Poker' Crne Gore, het-trik Stevana Jovetića! Reprezentacija Cerne Gore deklasirala je Jermeniju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji – 4:1.  Majstor makazica Jovetić x3, Levandovski x3! Moćna Poljska gura Crnu Goru na Mundijal! Hrabri Sokolovi zahvaljući napadaču Sevilje počistili Jermeniju (4:1), Poljska sigurna protiv Rumunije (3:1).

Fudbal 10.06.2017 | 23:30
SP: ''Sedmica'' Nijemaca, Jovetić 3, Leva 3...
Izabranici Ljubiše Tumbakovića su se ovim trijumfom vratili na drugo mesto na tabeli u Grupe E, a junak meča bio je Stevan Jovetić koji je postigao het-trik.

’Sokolovi’ su posle dva minuta igre poveli golom Bećiraja, da i u 28. minutu fudbaler Sevilje povećao prednost za 2:0.

U 54. minutu Jovetić je postigao sjajan golm, a pola sata još jednom je zatresao mrežu protivnika za het-trik.

Utešni pogodak za Jermeniju postigao je Korjan u 89.minutu.

Pored Jovetića, het-trik je upisao i Rober Levandovski. Poljska je sa 3:1 slavila protiv Rumunije i tako se učvrstila na liderskoj poziciji.

Stevane Jovetiću, doktore fudbala! Šta drugo reći, kako na drugačiji način opisati igru sjajnog napadača Sevilje u pobedi Crne Gore nad Jermenijom (4:1)! Znalo se i ranije, a sada je i potvbrđeno: nekadašnji uzdanica Partizana, Intera i Mančester Sitija je gol mašina.

Još kada ustane na pravu nogu, rivalu ne ostaje ništa drugo osim da aplausira. E, baš takav zlehuda sudbina zadesila je Jermene na stadionu Pod Goricom. Sav potencijal Stevana Jovića rasuo se po travi stadiona Budućnosti. Pokazao je da ima ubitačan lažnjak, pokazao je da ima vrhunski put obema nogama, pokazao je da ume makazicama. Ma, pokazao je da ume sve. Veliki naklon za velikog majstora koji je het-trikom potpisao ubedljiv trijumf Hrabrih Sokolova nad Jermenima.

Sve je za selekciju Ljubiše Tumbakovića počelo po dobru već u drugom minutu. Tada je član Crvene zvezde Vladimir Jovović sjajno probio po desnoj strani, centrirao, a tamo se sjajno snašao Fatos Bećiraj. Jermeni su tada bili skuvani, a ispekao ih je Stevan Jovetić...

Uzeo je loptu, igrao se fudbala i navijačima u Podgorici priredio šou. Kod prvog gola je nesrećenog štopera Jermenije efektnim driblingom poslao na zadnjicu. Uradio je tu u stilu Dejana Savićevića, levicom poslavši loptu u mrežu. Milimetarski precizno.

I treći gol Crne Gore bio je autorsko delo Stevana Jovetića. Lepa dijagonla zarila se u dalji ugao... Dok su se navijači pitali hoće li član Sevilje pojesti loptu usledila je minijatura. Centaršut Marušića i makazice od kojih zastaje dah. Takav majstor zaslužuje da igra na Mundijalu.

Trrijumf Crne Gore vredi više od tri boda. Tim Ljubiše Tumbakovića se bodovno izjednačio sa Danskom (oba tima imaju po deset bodova), ali ima značajno bolju gol razliku... Odgovarao je Crnogorcima i rezultat iz drugog kraja Evrope. Tamo su Poljaci čistili Rumune. Tačnije, radio je to Levandovski.

Napadač Bajerna je bio neumoljiv iz penala, pogodio je i glavom. Čisto da zaokruži het-trik i ostavi Poljake na vrhu.

Poljska je prva na tabeli sa 16 bodova, slede Crna Gora i Danska sa po deset, dok je Rumunija četvrta sa šest.

U sledećem kolu Crna Gora gostuje poslednjeplasiranom Kazahstanu.

U okviru Grupe C Nemačka je deklasirala San Marino sa 7:0. Vagner je postigao het-trik, a u listu strelaca upisali su se Draksler, Junes, Brant i Mustafi.

Dobro, šta drugo očekivati osim lakšeg treninga kada San Marino gostuje aždaji od reprezentacije kakva je Nemačka. Panceri su se razigravali, raspucavali i maltene igrali u duelu koji je odigran u Nirnbergu, a sa kombinovanim sastavom sve je bilo dovoljno za pobedu od 7:0 (4:0).

Biće Nemci zadovoljni sa ovim ishodom, a verovatno i gosti, mogli su i više da nadrljaju.

Jer Panceri nisu igrali u najboljem sastavu, daleko od toga, ali i ovi koji su igrali dobili su sugestije da "ne zapinju previše" posle pola sata igre kada je već bilo 3:0. 

Već u 11. minutu prvi gol dao je Draksler, a do isteka prvih 45 minuta dva puta je pogodio Vagner i jednom Junes. U nastavku su Nemci malo spustili tempo pa su se do kraja utakmice upisali još Mustafi u 47. i Julijan Brant u 72, te Vagner još jednom u 85. minutu.

Sa ova tri boda tim Joakima Leva nalazi se na prvom mestu grupe C sa 18 osvojenih bodova. Svakako su Panceri glavni favoriti da direktno odu na Mundijal.

Selekcije Norveške i Češke su podelili bodove - 1:1.

Daleko više neizvesnosti bilo je u duelu Norveške i Češke Republike koji je završen rezultatom 1:1. Česi su vodili od 36. minuta golom Gebre Selasija, a domaćin je izjednačio golom Soderlunda u 55. minutu meča sa bele tačke. Tako je ostalo do kraja duela.

Češka je eventualnom pobedom mogla da bude u žestokoj bitki za drugo mesto, Severna Irska bi joj bežala samo dva boda, ali ovako će razlika biti četiri, tako da su Irci najveći profiteri ovog remija.

Meč je obeležila i velika sebičnost Tarika Eljonusija kada je imao samog saigrača, ali je odlučio da šutira u golmana u 59. minutu meča.

Slovačka je sa 2:1 slavila na gostovanju u Litvaniji, u okviru Grupe F.

Pre sedam godina prvi put su učestvovali na planetarnoj smotri, 2016. su debitovali na evropskim prvenstvima. Osladilo im se, pa Slovaci ozbiljno grizu ne bi li sebi poklonili još jednu nezaboravnu uspomenu. U šestom kolu Grupe F kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji rutinskih 2:1 na gostovanju kod Litvanaca u Viljnusu.

Arhitekta nove pobede Slovaka bio je ko drugi nego kapiten Marek Hamšik, koji je u 32. minutu sjajno prograo Vladimira Vajsa za vođstvo od 1:0, da bi u 58. i pečatirao selidbu bodova u Bratislavu pošto je i sam zatresao mrežu domaćeg tima.

I to na prelep način. Kao da je iscrtao putanju lopte još i pre no što se zaleteo da izvede slobodan udarac sa nekih 23 metara.

Litvanci se, uprkos utešnom evrogolu Darvidasa Sernasa duboko u sudijskoj nadoknadi, ništa nisu pitali, pa su ostali na pretposlednjem mestu na tabeli Grupe F, dok su Slovaci zadržali poziciju broj dva, samo što su se posle remija Engleza na gostovanju u Glazgovu, lideru približili na samo dva boda zaostatka. I Slovenci su još u igri, ali bi Slovaci mogli da ih izbace već u narednom kolu kad ih 1. septembra dočekaju u Trnavi.

REZULTATI:

Grupa C:

Azerbejdžan - Severna Irska 0:1 (0:0)
/Dalas 90+2/

Nemačka - San Marino 7:0 (4:0)
/Draksler 11, Vagner 16, 29, 85, Junes 38, Mustafi 47, Brand 72/

Norveška - Češka 1:1 (0:1)
/Soderlund 55p - Gebre Selasije 36/

TABELA: Nemačka 18, Severna Irska 13, Češka 9, Azerbejdžan 7, Norveška 4, San Marino 0.

Grupa E:

Kazahstan - Danska 1:3 (0:1)
/Kuat 76 - Jorgensen 27, Eriksen 50p, Dolberg 81/

Poljska - Rumunija 3:1 (1:0)
/Levandovski 29p, 57, 62p - Stanku 77/

Crna Gora - Jermenija 4:1 (2:0)
/Bećiraj 2, Jovetić 28, 54, 82 - Korjan 89/

TABELA: Poljska 16, Crna Gora 10, Danska 10, Rumunija 6, Jermenija 6, Kazahstan 2.

Grupa F:

Škotska - Engleska 2:2 (0:0)
/Grifits 87, 90 - Okslejd-Čemberlejn 70, Kejn 90+3/

Slovenija - Malta 2:0 (1:0)
/Iličić 45+2, Novaković 84/

Litvanija - Slovačka 1:2 (0:1)
/Sernasa 90+3 - Vajs 32, Hamšik 58/

TABELA: Engleska 14, Slovačka 12, Slovenija 11, Škotska 8, Litvanija 5, Malta 0.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar