Турнир пријатељства: За титулу, Звезда - Осијек!

Звезда без примљеног гола до финала у Бијељини! Млади фудбалери Црвене звезде савладали вршњаке из ОФК Београда и остварили пласман у финале "Турнира пријатељства".

Фудбал 10.06.2017 | 22:30
Турнир пријатељства: За титулу, Звезда - Осијек!
Четири утакмице, гол разлика 11:0!

Млађи кадети Црвене звезде обезбедили су пласман у финале "Турнира пријатељства" још једном сигурном партијом и победом над вршњацима из ОФК Београда које су савладали резултатом 3:0 (2:0).

Поготке за црвено-беле постигли су Његош Купусовић у 10. минуту после продора Богдана Јочића, који се и сам уписао у 23. минуту, да би тачку на крај меча ставио Един Ајдиновић два минута до краја сусрета.

Звезда је претходно савладала РНК Сплит (4:0), Борац из Бања Луке (2:0) и Олимпију (2:0).

У финалу турнира, које се игра у недељу од 15.30, Звезда игра против Осијека који је елиминисао Ријеку након бољег извођења једанаестераца (5:4).

Кадети Црвене звезде обезбедили су пласман у финале Турнира пријатељства пошто су у првом полуфиналном мечу били бољи од ОФК Београда резултатом 3:0. 

Црвено-бели су претходно у групи савладали Сплит (4:0), Борац из Бањалуке (2:0) и љубљанску Олимпију (2:0), тако да су се у саму завршницу пласирали без примљеног гола. Дечаке са Маракане у окршају за трофеј чека бољи из хрватског дуела Ријека - Осијек који је на програму данас од 13.30.

Звезда је полуфинални меч против младих Романтичара решила већ после двадесетак минута игре, када је головима Купусовића и Јочића дошла до предности од 2:0. Тријумф је само потврђен два минута пре краја поготком врло доброг Ајдиновића. 

Тренер победника Мирко Буњевчевић казао је после утакмице:  

"Показали смо да смо квалитетнији, трећи пут ове године победили смо ОФК и заслужено идемо у финале. Мислим да је Ријека боља од Осјека, али без обзира на то ко буде у финалу моји момци ће играти тимски, тако можемо да победимо свакога ко нам дође. Биће неизвесно, но Бијељина је црвено-бели град, очекујем велику подршку наших навијача". 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОФК БЕОГРАД 3:0 
/Купусовић 10, Јочић 23, Ајдиновић 58/

Стадион: Етно село.
Судија: Стефан Малетић.

Црвена звезда: Крстовић, Јанкулов, Стајић, Ајдиновић, Савић, Ераковић, Великић, Стојановић, Купусовић, Јочић, Дедијер.

ОФК Београд: Чучак, Бошковић, Чворић, Миликић, Ранкић, Ђорђевић, У. Павловић, Аџибаба, Ковачевић, Јевтић, Дарабаш.

Црвена звезда без примљеног гола до завршне представе. А Осијек после једанаестераца и праве драме, па ће тим са Градског врта бити противник српском тиму у финалу четвртог издања Турнира пријатељства.

Осијечани су у хрватском полуфиналу надмудрили Ријеку (прошлогодишњег финалисту) тек бољим извођењем удараца са 11 метара. После 60 минута било је 1:1 (стрелци Купрешак у 43. и Балтић у 52. из казненог ударца), да би у једанаестерцима било 5:4. Осијечани су успешно реализовали свих пет покушаја (Богнар, Јанчек, Кузмински, Јошчак и капитен Купрешак), док је њихов голман Дубровић у другој серији одбранио ударац Сергеја Балтића и тако трасирао свом тиму пут у финале.

Борба за трофеј, између Црвене звезде и Осијека, на програму је у недељу од 15.30, уз директан пренос на ТВ Спорт клуб.

РИЈЕКА - ОСИЈЕК 1:1, пеналима 4:5

Стадион: „Етно село“ у Станишићима. Судија: Дражен Марић.

Ријека: Шушак, Најхарт, Рупчић, Бишкуповић, Зрилић, Лозић,13 Балтић, Путник, Листар, Либер, Леговић. Резерве: Влаховић, Крњетић,Сенчар, Милиновић, Омеровић, Чандрлић, Шворинић.

Осијек: Дубровић, Кећ, Чајо, Вечерић, Јошчак, Кузмински, Краљевић, Пудић, Богнар, Бранптетер, Купрешак. Резерве: Глибота, Мирковић, Јозић, Алтхаллер, Јанчек, Грубишић, Виноградац.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар