Turnir prijateljstva: Za titulu, Zvezda - Osijek!

Zvezda bez primljenog gola do finala u Bijeljini! Mladi fudbaleri Crvene zvezde savladali vršnjake iz OFK Beograda i ostvarili plasman u finale "Turnira prijateljstva".

Fudbal 10.06.2017 | 22:30
Turnir prijateljstva: Za titulu, Zvezda - Osijek!
Četiri utakmice, gol razlika 11:0!

Mlađi kadeti Crvene zvezde obezbedili su plasman u finale "Turnira prijateljstva" još jednom sigurnom partijom i pobedom nad vršnjacima iz OFK Beograda koje su savladali rezultatom 3:0 (2:0).

Pogotke za crveno-bele postigli su Njegoš Kupusović u 10. minutu posle prodora Bogdana Jočića, koji se i sam upisao u 23. minutu, da bi tačku na kraj meča stavio Edin Ajdinović dva minuta do kraja susreta.

Zvezda je prethodno savladala RNK Split (4:0), Borac iz Banja Luke (2:0) i Olimpiju (2:0).

U finalu turnira, koje se igra u nedelju od 15.30, Zvezda igra protiv Osijeka koji je eliminisao Rijeku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:4).

Kadeti Crvene zvezde obezbedili su plasman u finale Turnira prijateljstva pošto su u prvom polufinalnom meču bili bolji od OFK Beograda rezultatom 3:0. 

Crveno-beli su prethodno u grupi savladali Split (4:0), Borac iz Banjaluke (2:0) i ljubljansku Olimpiju (2:0), tako da su se u samu završnicu plasirali bez primljenog gola. Dečake sa Marakane u okršaju za trofej čeka bolji iz hrvatskog duela Rijeka - Osijek koji je na programu danas od 13.30.

Zvezda je polufinalni meč protiv mladih Romantičara rešila već posle dvadesetak minuta igre, kada je golovima Kupusovića i Jočića došla do prednosti od 2:0. Trijumf je samo potvrđen dva minuta pre kraja pogotkom vrlo dobrog Ajdinovića. 

Trener pobednika Mirko Bunjevčević kazao je posle utakmice:  

"Pokazali smo da smo kvalitetniji, treći put ove godine pobedili smo OFK i zasluženo idemo u finale. Mislim da je Rijeka bolja od Osjeka, ali bez obzira na to ko bude u finalu moji momci će igrati timski, tako možemo da pobedimo svakoga ko nam dođe. Biće neizvesno, no Bijeljina je crveno-beli grad, očekujem veliku podršku naših navijača". 

CRVENA ZVEZDA - OFK BEOGRAD 3:0 
/Kupusović 10, Jočić 23, Ajdinović 58/

Stadion: Etno selo.
Sudija: Stefan Maletić.

Crvena zvezda: Krstović, Jankulov, Stajić, Ajdinović, Savić, Eraković, Velikić, Stojanović, Kupusović, Jočić, Dedijer.

OFK Beograd: Čučak, Bošković, Čvorić, Milikić, Rankić, Đorđević, U. Pavlović, Adžibaba, Kovačević, Jevtić, Darabaš.

Crvena zvezda bez primljenog gola do završne predstave. A Osijek posle jedanaesteraca i prave drame, pa će tim sa Gradskog vrta biti protivnik srpskom timu u finalu četvrtog izdanja Turnira prijateljstva.

Osiječani su u hrvatskom polufinalu nadmudrili Rijeku (prošlogodišnjeg finalistu) tek boljim izvođenjem udaraca sa 11 metara. Posle 60 minuta bilo je 1:1 (strelci Kuprešak u 43. i Baltić u 52. iz kaznenog udarca), da bi u jedanaestercima bilo 5:4. Osiječani su uspešno realizovali svih pet pokušaja (Bognar, Janček, Kuzminski, Joščak i kapiten Kuprešak), dok je njihov golman Dubrović u drugoj seriji odbranio udarac Sergeja Baltića i tako trasirao svom timu put u finale.

Borba za trofej, između Crvene zvezde i Osijeka, na programu je u nedelju od 15.30, uz direktan prenos na TV Sport klub.

RIJEKA - OSIJEK 1:1, penalima 4:5

Stadion: „Etno selo“ u Stanišićima. Sudija: Dražen Marić.

Rijeka: Šušak, Najhart, Rupčić, Biškupović, Zrilić, Lozić,13 Baltić, Putnik, Listar, Liber, Legović. Rezerve: Vlahović, Krnjetić,Senčar, Milinović, Omerović, Čandrlić, Švorinić.

Osijek: Dubrović, Keć, Čajo, Večerić, Joščak, Kuzminski, Kraljević, Pudić, Bognar, Branpteter, Kuprešak. Rezerve: Glibota, Mirković, Jozić, Althaller, Janček, Grubišić, Vinogradac.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar