БиХ мора бити енергетски лидер

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изразио је увјерење да ће инфериорна позиција БиХ у енергетском сектору ускоро постати прошлост.

Босна и Херцеговина 10.06.2017 | 13:52
БиХ мора бити енергетски лидер
"Наше мјесто је мјесто енергетског лидера у региону, уколико реформишемо законодавство, прилагодимо га европским стандардима и паметно искористимо шансе које нам се нуде", рекао је Шаровић у Бечу, гдје учествује на дводневној министарској конференцији и Форуму о одрживости земаља чланица енергетске заједнице.

Он је у обраћању нагласио да БиХ тренутно ради на цјелокупној стратегији свог енергетског сектора, која ће трасирати пут снажне енергетске транзиције земље и подстаћи развој чисте енергије и енегетске ефикасности.

"Вјерујем да ће послије Самита за западни Балкан у Трсту 12. јула, инфериорна позиција БиХ у односу на остале чланице енергетске заједнице, постати прошлост", истакао је Шаровић.

Министри су на овом скупу највише пажње посветили имплементацији париског споразума о енергетској ефикасности и измјени уговора о успостављању енергетске заједнице, којој ће ускоро бити додата легислатива из области климатских промјена и животне средине, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Министарском скупу у Бечу присуствује и комесар ЕУ за проширење и политику сусједства Јоханес Хан.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Перо Добој

10.06.2017 12:11

РС је енергетски,економски,и политицки гигант ЈИ Еуропе.. Једини фактор стабилности измедју истока и запада је Република Српска ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

10.06.2017 13:32

Перо брате мили ,није ни теби лахко

Name

Сале

11.06.2017 11:49

Перо лидеру, пази поплава!!! Поззз за Добој из Тешња...

Name

Давно просло

10.06.2017 12:16

Па давно је то требала бити.Ал....Ко це узети проценте.Мој брате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

10.06.2017 13:44

ОВО СЕ НЕКОМ СПРЕМА ШУТ-КАРТА... ЗАТО ЕФТ НАМЈЕРАВА ДА ШТО ПРИЈЕ ПРОДА ТЕ СТАНАРЕ, НОРМАЛНО СА РЕЗЕРВАМА УГЉА КОЈЕ СУ ПОКЛОЊЕНЕ ПОВОЉНОМ КОНЦЕСИЈОМ. ВЛАСТ МИЛОРАДА ДОДИКА ЈЕ ГОРА ЗА СРБЕ ОД НЕКАДАШЊЕ ВЛАСТИ БРИТАНСКЕ КРАЉИЦЕ ПРЕМА АФРИЧКИМ ЦРНЦИМА - ДАКЛЕ НАРОД РС СПАДА У СЛОБОДНЕ РОБОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукиц

10.06.2017 14:58

Оцему се овдје прица. имали иста да ми овдје производимо. Имали и један дио који ми уградјујемо у те термо и хидро електране да је насе производње. Па власт овдје од људи прави паразите . знаци да искорисцава мјесто на ком зиви, док то мјесто не умре. И ста после.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.06.2017 17:17

О којем инфериорном полозају он прица? Супља прица као и његово знање о енергетици. Боље му је да надје неког доброг савјетника из области енергетике или да настави да се бави само извозом меса за Турску и јабука за Русију.

ОДГОВОРИТЕ