СП: Брукање Мађара и Андорина „дисертација“ на тему...

Како из 44 додавања до осам шанси, гола и шокантног тријумфа?! Мађарска брука. . . !

Фудбал 10.06.2017 | 15:15
СП: Брукање Мађара и Андорина „дисертација“ на тему...
Фаворити (махом) нису изневерили на старту новог круга предигре за Мундијал следеће године, али је највеће изненађење виђено у малој Андори. Где су мађарски фудбалери погнуте главе и подвијена репа морали да напусте терен Националног стадиона у Андора ла Вели. 

Андора је стигла до историјске победе и резултата 1:0, другог гола у квалификацијама и три бода која неће много значити малој држави на граници Шпаније и Француске, али ће Мађарску и дефинитивно избацити из трке за другу позицију и евентуални бараж. 

Андора је у великој победи била у подређеном положају свих 90 минута. Али је погодакМарка Ребеса средином првог дела оставио горак укус у устима Мађара. 

Још више од тога селекцију Мађарске могу да боле бројке, које никако не иду на рачун Андори. Домаћин овог меча имао је свега 30 одсто поседа лопте за целу утакмицу и тек 44 прецизна додавања (од укупно 98), а на крају је успео да искреира чак осам шанси и упути чак пет удараца у оквир гола! И од тога дође до поготка вредног победе. 

На све то Мађарска је комплетирала чак 339 додавања (од 387) и на крају имала само 12 шутева ка голу, уз седам у оквир мреже. 

Заиста, права „дисертација“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар