SP: Brukanje Mađara i Andorina „disertacija“ na temu...

Kako iz 44 dodavanja do osam šansi, gola i šokantnog trijumfa?! Mađarska bruka. . . !

Fudbal 10.06.2017 | 15:15
SP: Brukanje Mađara i Andorina „disertacija“ na temu...
Favoriti (mahom) nisu izneverili na startu novog kruga predigre za Mundijal sledeće godine, ali je najveće iznenađenje viđeno u maloj Andori. Gde su mađarski fudbaleri pognute glave i podvijena repa morali da napuste teren Nacionalnog stadiona u Andora la Veli. 

Andora je stigla do istorijske pobede i rezultata 1:0, drugog gola u kvalifikacijama i tri boda koja neće mnogo značiti maloj državi na granici Španije i Francuske, ali će Mađarsku i definitivno izbaciti iz trke za drugu poziciju i eventualni baraž. 

Andora je u velikoj pobedi bila u podređenom položaju svih 90 minuta. Ali je pogodakMarka Rebesa sredinom prvog dela ostavio gorak ukus u ustima Mađara. 

Još više od toga selekciju Mađarske mogu da bole brojke, koje nikako ne idu na račun Andori. Domaćin ovog meča imao je svega 30 odsto poseda lopte za celu utakmicu i tek 44 precizna dodavanja (od ukupno 98), a na kraju je uspeo da iskreira čak osam šansi i uputi čak pet udaraca u okvir gola! I od toga dođe do pogotka vrednog pobede. 

Na sve to Mađarska je kompletirala čak 339 dodavanja (od 387) i na kraju imala samo 12 šuteva ka golu, uz sedam u okvir mreže. 

Zaista, prava „disertacija“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar