СП: Еее, Французи! Шта урадисте сами себи?!

Ниједан селектор на свету себи не може да дозволи такав луксуз! Француска и Дешан сада морају да се ваде против захуктале Холандије 31. августа у Паризу, у утакмици која би могла да врати све на старо, али да има и катастрофалне последице по Галске петлове.

Фудбал 10.06.2017 | 14:45
СП: Еее, Французи! Шта урадисте сами себи?!
Француска је доживела тежак пораз у Стокхолму, за који је директно била крива грешка Уга Лориса, која му се вероватно више никада у каријери неће догодити. Али, није један од најбољих чувара мреже на свету тај по којем ће дрвље и камење бацати комплетна француска фудбалска јавност.

Дидије Дешан је вероватно једини селектор на планети који ужива у таквом комфору, а који му обезбеђује толики број квалитетних играча, али и човек који је са оваквом Француском успео после шест кола квалификација да буде на другом месту на табели.

Легенардни Француз је себи дозволио такав луксуз да из стартних 11 за синоћњи меч изостави играче као што су Н'Голо Канте, Килијан Мбапе, Тома Лемар, Усман Дембеле, јер је имао више поверења у Мусу Сисокоа и Блеза Матуидија, па сада нека се спреми на жестоке критике, јер му су му остала само четири кола да покуша да се врати на лидерско место и обезбеди директан пласман на Мундијал.

А све је синоћ после фантастичног поготка Оливија Жируа деловало да иде баш онако како је Дешан замислио. Ипак, одбрана је посустала у самој завршници првог полувремена, што је искористио Дурмаз, па је селектор Триколора морао у ватру да пошаље Монакове офазивце, који су притиснули одбрану Шведске, али је онда уследио тренутак којем се нико није надао, па чак ни Ола Тојвонен, који је експресно реаговао и матирао пребледелог Лориса.

Француска и Дешан сада морају да се ваде против захуктале Холандије 31. августа у Паризу, у утакмици која би могла да врати све на старо, али да има и катастрофалне последице по Галске петлове, који би у случају новог пораза могли да падну чак и на треће место у групи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар