SP: Eee, Francuzi! Šta uradiste sami sebi?!

Nijedan selektor na svetu sebi ne može da dozvoli takav luksuz! Francuska i Dešan sada moraju da se vade protiv zahuktale Holandije 31. avgusta u Parizu, u utakmici koja bi mogla da vrati sve na staro, ali da ima i katastrofalne posledice po Galske petlove.

Fudbal 10.06.2017 | 14:45
SP: Eee, Francuzi! Šta uradiste sami sebi?!
Francuska je doživela težak poraz u Stokholmu, za koji je direktno bila kriva greška Uga Lorisa, koja mu se verovatno više nikada u karijeri neće dogoditi. Ali, nije jedan od najboljih čuvara mreže na svetu taj po kojem će drvlje i kamenje bacati kompletna francuska fudbalska javnost.

Didije Dešan je verovatno jedini selektor na planeti koji uživa u takvom komforu, a koji mu obezbeđuje toliki broj kvalitetnih igrača, ali i čovek koji je sa ovakvom Francuskom uspeo posle šest kola kvalifikacija da bude na drugom mestu na tabeli.

Legenardni Francuz je sebi dozvolio takav luksuz da iz startnih 11 za sinoćnji meč izostavi igrače kao što su N'Golo Kante, Kilijan Mbape, Toma Lemar, Usman Dembele, jer je imao više poverenja u Musu Sisokoa i Bleza Matuidija, pa sada neka se spremi na žestoke kritike, jer mu su mu ostala samo četiri kola da pokuša da se vrati na lidersko mesto i obezbedi direktan plasman na Mundijal.

A sve je sinoć posle fantastičnog pogotka Olivija Žirua delovalo da ide baš onako kako je Dešan zamislio. Ipak, odbrana je posustala u samoj završnici prvog poluvremena, što je iskoristio Durmaz, pa je selektor Trikolora morao u vatru da pošalje Monakove ofazivce, koji su pritisnuli odbranu Švedske, ali je onda usledio trenutak kojem se niko nije nadao, pa čak ni Ola Tojvonen, koji je ekspresno reagovao i matirao prebledelog Lorisa.

Francuska i Dešan sada moraju da se vade protiv zahuktale Holandije 31. avgusta u Parizu, u utakmici koja bi mogla da vrati sve na staro, ali da ima i katastrofalne posledice po Galske petlove, koji bi u slučaju novog poraza mogli da padnu čak i na treće mesto u grupi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar