СП: Андора добила Мађарску, Шведска Француску! И још...

Кристијано меље као машина - пет мечева, 11 голова! Али, Швајцарска не посустаје! Веза Шаћири - Џака држи Швајцарску испред актуелног владара Европе.  Лорисова трагедија у Стокхолму: Тојвонен са пола терена у 93. минуту, Шведска је ближа Мундијалу! Невероватна грешка чувара мреже Тотенхема, која би Триколоре могла скупо да кошта – 2:1.

Фудбал 09.06.2017 | 23:00
СП: Андора добила Мађарску, Шведска Француску! И још...
Ни трунке дилеме више нема - у Групи Б копља ће се ломити у директном окршају Швајцарске и Португалије, који ће дефитивно одредити име директног учесника Мундијала у Русији наредне године!

Португалија је наставила потеру за Швајцарском и у Риги рутински добила Летонију резултатом 3:0, уз нова два гола и асистенцију невероватног Кристијана Роналда! Упркос тешкој и напорној сезони коју је имао, званично најбољи фудбалер планете не показује ни најмање знаке умора и очигледно је да жели да учини све само како би своју екипу одвео у Русију.

У својој петој утакмици у овогодишњим квалификацијама Роналдо је стигао до бројке од 11 погодака! А прву рецку убележио је већ у самом финишу првог дела, када је искористио несмотреност противничке одбране и лопту без проблема послао у небрањену мрежу.

Пружила је Летонија солидан отпор током првих сат времена утакмице, али је све брзо пало у воду. Други гол такође је последица лоше реакције комплетне домаће одбране. Након опасног центаршута са десне стране, лопта се одбила тако да је добила незгодан лук, што је преварило голмана Вавинса, а Роналду није било тешко да још једном пошаље лопту у мету.

Роналдо је прво натерао ривале да изгубе лопту већ у раној фази, да би онда брзо и ефикасно била прослеђена на право место, а Андреу Силви остало је само да постигне гол и постави коначни резултат утакмице.

Швајцарска је, ипак, остала на три бода испред Португалије и прибележила шесту узастопну победу у квалификацијама. Лидер Групе Б је на гостовању у Торшавну победио Фарска Острва резултатом 2:0, где је прорадила веза Блерим Џемаили - Гранит Џака - Ђердан Шаћири.

Наиме, овај трилинг је у временском периоду од тек нешто више од 20 минута учинио да Фарска Острва положи оружје и остане без трачка наде да може да направи сензацију.

Већ у 36. минуту Џемаили је пронашао Џаку на правом месту, да би Шаћири средином другог полувремена искористио лошу комуникацију противничких линија и учинио да се на семафору још једном промени резултат. И тако овери јако важна победа у потери за картом за Русију.

У Групи Б видели смо и једно велико изненађење - Андора је као домаћин шокирао Мађарску и славио резултатом 1:0! Једини гол на мечу виђен је у 26. минуту, а постигао га је Марк Ребес.

Група Б

Андора - Мађарска 1:0 (1:0)
/Ребес 26/

Фарска Оствра - Швајцарска 0:2 (0:1)
/Џака 36, Шаћири 59/

Летонија - Португалија 0:3 (0:3)
/Роналдо 41, 63, Силва 67/

ТАБЕЛА: Швајцарска 18, Португалија 15, Мађарска 7, Фарска Острва 5, АНДОРА 4, Летонија 3.

Трагично вече за капитена Француске Уга Лориса у Стокхолму. Фантастични голман Тотенхема је невероватном грешком у 93. минуту утакмице у Стокхолму омогућио Оли Тојвонену да са пола терена постигне победоносни гол са Шведску, који би могао да буде кључан у борби за пут у Русију, пошто је њеова селекција преузела лидерско место квалификационе групе А – 2:1 (1:1).

Дешан је себи могао да дозволи луксуз да утакмицу започне без играча као што суМбапе, Канте, Лемар и Лаказет, јер се ослонио на неке искусније снаге. У самом шпицу напада се поново нашао Оливије Жиру, који је у 37. минуту показао какав је мајстор, јер је искоса са леве стране постигао вероватно гол вечери у квалификационим мечевима.

Ипак, да то неће бити довољно моћним Галским петловима да стигну до сва три бода већ у самом финишу првог полувремена показао је Џими Дурмаз, после чије је сјајне ракције домаћин стигао до изједначења.

Селекција Јанеа Андерсона је у другом полувремену чинила све да обрани један бод и друго место на табели, Дешан је убацио у игру Мбапеа и Лемара, па је Шведска била потиснута на своју половину, не слутећи да ће у надокнади времена добити велики поклон.

Ипак, када је он уследио, Тојвонен је био максимално спреман да га оберучке прихвати и атмосферу на Френдс арени доведе до усијања.

Холандија је према очекивањима до врха напунила мрежу Луксембурга у Ротердаму, али јој није одговарао резултат у Стокхолму (5:0), пошто сада од обе селекције има три бода мање.

Дик Адвокат није могао да пожели лакши почетак на клупи Холандије, али се мора похвалити то што је његова селекција у само пет дана постигла тачно 10 дана, пошто је прошле недеље истим резултатом испрашена Обала Слоноваче у пријатељском мечу.

Луксембург је вечерас начео Робен, а онда су редом погађали Снајдер, Вајналдум, Промес и на крају Јансен.

Резултати 6. кола (петак):

Група А

Белорусија - Бугарска 2:1 (1:0)
/Сиваков 33п, Савитски 80 - Костадинов 90/

Холандија - Луксембург 5:0 (2:0)
/Робен 21, Снајдер 34, Вајналдум 62, Промес 70, Јансен 84/

Шведска - Француска 2:1 (1:1)
/Дурмаз 43, Тоивонен 90+3 - Жиру 37/

ТАБЕЛА: Француска 13, Шведска 13, Холандија 10, Бугарска 9, Белорусија 5, Луксембург 1.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар