SP: Andora dobila Mađarsku, Švedska Francusku! I još...

Kristijano melje kao mašina - pet mečeva, 11 golova! Ali, Švajcarska ne posustaje! Veza Šaćiri - Džaka drži Švajcarsku ispred aktuelnog vladara Evrope.  Lorisova tragedija u Stokholmu: Tojvonen sa pola terena u 93. minutu, Švedska je bliža Mundijalu! Neverovatna greška čuvara mreže Totenhema, koja bi Trikolore mogla skupo da košta – 2:1.

Fudbal 09.06.2017 | 23:00
SP: Andora dobila Mađarsku, Švedska Francusku! I još...
Ni trunke dileme više nema - u Grupi B koplja će se lomiti u direktnom okršaju Švajcarske i Portugalije, koji će defitivno odrediti ime direktnog učesnika Mundijala u Rusiji naredne godine!

Portugalija je nastavila poteru za Švajcarskom i u Rigi rutinski dobila Letoniju rezultatom 3:0, uz nova dva gola i asistenciju neverovatnog Kristijana Ronalda! Uprkos teškoj i napornoj sezoni koju je imao, zvanično najbolji fudbaler planete ne pokazuje ni najmanje znake umora i očigledno je da želi da učini sve samo kako bi svoju ekipu odveo u Rusiju.

U svojoj petoj utakmici u ovogodišnjim kvalifikacijama Ronaldo je stigao do brojke od 11 pogodaka! A prvu recku ubeležio je već u samom finišu prvog dela, kada je iskoristio nesmotrenost protivničke odbrane i loptu bez problema poslao u nebranjenu mrežu.

Pružila je Letonija solidan otpor tokom prvih sat vremena utakmice, ali je sve brzo palo u vodu. Drugi gol takođe je posledica loše reakcije kompletne domaće odbrane. Nakon opasnog centaršuta sa desne strane, lopta se odbila tako da je dobila nezgodan luk, što je prevarilo golmana Vavinsa, a Ronaldu nije bilo teško da još jednom pošalje loptu u metu.

Ronaldo je prvo naterao rivale da izgube loptu već u ranoj fazi, da bi onda brzo i efikasno bila prosleđena na pravo mesto, a Andreu Silvi ostalo je samo da postigne gol i postavi konačni rezultat utakmice.

Švajcarska je, ipak, ostala na tri boda ispred Portugalije i pribeležila šestu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama. Lider Grupe B je na gostovanju u Toršavnu pobedio Farska Ostrva rezultatom 2:0, gde je proradila veza Blerim Džemaili - Granit Džaka - Đerdan Šaćiri.

Naime, ovaj triling je u vremenskom periodu od tek nešto više od 20 minuta učinio da Farska Ostrva položi oružje i ostane bez tračka nade da može da napravi senzaciju.

Već u 36. minutu Džemaili je pronašao Džaku na pravom mestu, da bi Šaćiri sredinom drugog poluvremena iskoristio lošu komunikaciju protivničkih linija i učinio da se na semaforu još jednom promeni rezultat. I tako overi jako važna pobeda u poteri za kartom za Rusiju.

U Grupi B videli smo i jedno veliko iznenađenje - Andora je kao domaćin šokirao Mađarsku i slavio rezultatom 1:0! Jedini gol na meču viđen je u 26. minutu, a postigao ga je Mark Rebes.

Grupa B

Andora - Mađarska 1:0 (1:0)
/Rebes 26/

Farska Ostvra - Švajcarska 0:2 (0:1)
/Džaka 36, Šaćiri 59/

Letonija - Portugalija 0:3 (0:3)
/Ronaldo 41, 63, Silva 67/

TABELA: Švajcarska 18, Portugalija 15, Mađarska 7, Farska Ostrva 5, ANDORA 4, Letonija 3.

Tragično veče za kapitena Francuske Uga Lorisa u Stokholmu. Fantastični golman Totenhema je neverovatnom greškom u 93. minutu utakmice u Stokholmu omogućio Oli Tojvonenu da sa pola terena postigne pobedonosni gol sa Švedsku, koji bi mogao da bude ključan u borbi za put u Rusiju, pošto je njeova selekcija preuzela lidersko mesto kvalifikacione grupe A – 2:1 (1:1).

Dešan je sebi mogao da dozvoli luksuz da utakmicu započne bez igrača kao što suMbape, Kante, Lemar i Lakazet, jer se oslonio na neke iskusnije snage. U samom špicu napada se ponovo našao Olivije Žiru, koji je u 37. minutu pokazao kakav je majstor, jer je iskosa sa leve strane postigao verovatno gol večeri u kvalifikacionim mečevima.

Ipak, da to neće biti dovoljno moćnim Galskim petlovima da stignu do sva tri boda već u samom finišu prvog poluvremena pokazao je Džimi Durmaz, posle čije je sjajne rakcije domaćin stigao do izjednačenja.

Selekcija Janea Andersona je u drugom poluvremenu činila sve da obrani jedan bod i drugo mesto na tabeli, Dešan je ubacio u igru Mbapea i Lemara, pa je Švedska bila potisnuta na svoju polovinu, ne sluteći da će u nadoknadi vremena dobiti veliki poklon.

Ipak, kada je on usledio, Tojvonen je bio maksimalno spreman da ga oberučke prihvati i atmosferu na Frends areni dovede do usijanja.

Holandija je prema očekivanjima do vrha napunila mrežu Luksemburga u Roterdamu, ali joj nije odgovarao rezultat u Stokholmu (5:0), pošto sada od obe selekcije ima tri boda manje.

Dik Advokat nije mogao da poželi lakši početak na klupi Holandije, ali se mora pohvaliti to što je njegova selekcija u samo pet dana postigla tačno 10 dana, pošto je prošle nedelje istim rezultatom isprašena Obala Slonovače u prijateljskom meču.

Luksemburg je večeras načeo Roben, a onda su redom pogađali Snajder, Vajnaldum, Promes i na kraju Jansen.

Rezultati 6. kola (petak):

Grupa A

Belorusija - Bugarska 2:1 (1:0)
/Sivakov 33p, Savitski 80 - Kostadinov 90/

Holandija - Luksemburg 5:0 (2:0)
/Roben 21, Snajder 34, Vajnaldum 62, Promes 70, Jansen 84/

Švedska - Francuska 2:1 (1:1)
/Durmaz 43, Toivonen 90+3 - Žiru 37/

TABELA: Francuska 13, Švedska 13, Holandija 10, Bugarska 9, Belorusija 5, Luksemburg 1.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar