Миланов хистерични јуриш по Толиса и Обамејана!

Шта Росонери могу да понуде и где се крије 107. 000. 000 евра? У исто време трансфер Андрее Контија практично је договорен, а сада крећу и разговори са агентом одбеглог сина Милана!

Фудбал 12.06.2017 | 23:30
Миланов хистерични јуриш по Толиса и Обамејана!
Нема мира у Миланелу! Нова управа посрнулог европског великана ради све само како би се овог лета скројио тим за велика дела, због чега су у акцију укључене апсолутно све клупске структуре. 

Тандем директора Марко Фасоне - Масимилијано Мирабели кренули су у лов на две велике зверке, у нади да ће успети да понуде нешто што остали потенцијални купци заправо не могу. У питању су Пјер Емерик Обамејан и Корентан Толисо, чији су агенти већ виђени у близини Миланела. 

Милан у ове преговоре улази свестан тога да мора да понуди чудесне услове како биОбамејана и Толиса уопште заинтересовали да узму Росонере у обзир. Данима уназад пише се и гласно говори о томе да је Обамејан већ на вратима Пари Сен Жермена и да ће добити уговор вредан 56.000.000 евра, док ће Дортмунду у касу стићи 70.000.000 евра и младог нападача Жан Кевина Огустана. Ипак, Обамејанов агент Оскар Дамијани дошао је на преговоре и чека да види шта то Милан може да издвоји. Разлог оваквој одлуци Милана лежи у томе што се одустало од куповине Дијега Косте због тога што ведета Челсија тражи приближно око 230.000 евра седмично за плату. Што је новац који Милан нема. 

Иста је прича и са Фабијом Парисијем, представником француске ведете из Лиона, кога високо на листи жеља имају Јувентус, Бајерн и однедавно Интер. 

Први човек Лиона Жан Мишел Ола већ је поставио цену на 37.000.000 евра и сада само чека клуб који ће први активирати његову „зацртану“ клаузулу. 

Питање које се логично намеће јесте - има ли Милан (бар) 107.000.000 евра за реализацију ова два трансфера?

Јасно је да Милан није у нимало завидној ситуацији, с обзиром на послове који су већ завршени. Али саме чињенице да су Париси и Дамијани дошли у Ломбардију оставља трачак наде да би Росонери могли да добију два гигантска појачања која се толико најајвљују. 

У међувремену, Милан је практично договорио још један вредан посао. У питању је Аталантин десни бек Андреа Конти, који би заједно са већ представљеним Рикардом Родригезом чинио паклени двојац који би струјао по боковима. 

Клуб је већ постигао договор са Контијевим менаџером Маријом Ђуфредијем, са којим је Мирабели обавио разговоре у чевртак. 

"Да, причали смо у четвртак. Постигли смо договор, он жели да иде у Милан. Све је завршено, бар што се нас тиче. Аталанта и Милан имају добре односе, већ су договорили Кесијев трансфер", рекао је Ђуфредијем италијанским медијима. 

Контију је припада петогодишњи уговор на 2.000.000 евра по сезони, али сада остаје само питање обештећења. Милан даје 20.000.000, док Аталанта тражи 27.000.000 европских новчаница. Додуше, могуће је да ће клубови направити договор сличан оном када је у Милан долазио Кеси - да Конти дође на позајмицу, уз обавезу Росонера да откупе његов уговор кроз одређено време. 

Паралелно са свим поменутим разговорима, у Миланело је стигао и агент некадашњег детета клуба - Давида Ди Ђенара. Наиме, Тулио Тинти је стигао како би се са Фасонеомдоговорио око потенцијалне сарадње. Ди Ђенаро је тренутно без уговора, а сезону за нама провео је у Каљарију.

У питању је универзалац који покрива позиције дефанзивног и централног везног, те левог крила, а каријеру је почео управо у Милану. Оно што је у овом тренутку нејасно јесте каква би његова улога била у тиму поред Монтолива, Сосе, Локателија, а вероватно ускоро и Биље.

Подсетимо, Милан је већ завршио трансфере Матее Мусакија, Франка Кесија и Рикарда Родригеза. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар