Milanov histerični juriš po Tolisa i Obamejana!

Šta Rosoneri mogu da ponude i gde se krije 107. 000. 000 evra? U isto vreme transfer Andree Kontija praktično je dogovoren, a sada kreću i razgovori sa agentom odbeglog sina Milana!

Fudbal 12.06.2017 | 23:30
Milanov histerični juriš po Tolisa i Obamejana!
Nema mira u Milanelu! Nova uprava posrnulog evropskog velikana radi sve samo kako bi se ovog leta skrojio tim za velika dela, zbog čega su u akciju uključene apsolutno sve klupske strukture. 

Tandem direktora Marko Fasone - Masimilijano Mirabeli krenuli su u lov na dve velike zverke, u nadi da će uspeti da ponude nešto što ostali potencijalni kupci zapravo ne mogu. U pitanju su Pjer Emerik Obamejan i Korentan Toliso, čiji su agenti već viđeni u blizini Milanela. 

Milan u ove pregovore ulazi svestan toga da mora da ponudi čudesne uslove kako biObamejana i Tolisa uopšte zainteresovali da uzmu Rosonere u obzir. Danima unazad piše se i glasno govori o tome da je Obamejan već na vratima Pari Sen Žermena i da će dobiti ugovor vredan 56.000.000 evra, dok će Dortmundu u kasu stići 70.000.000 evra i mladog napadača Žan Kevina Ogustana. Ipak, Obamejanov agent Oskar Damijani došao je na pregovore i čeka da vidi šta to Milan može da izdvoji. Razlog ovakvoj odluci Milana leži u tome što se odustalo od kupovine Dijega Koste zbog toga što vedeta Čelsija traži približno oko 230.000 evra sedmično za platu. Što je novac koji Milan nema. 

Ista je priča i sa Fabijom Parisijem, predstavnikom francuske vedete iz Liona, koga visoko na listi želja imaju Juventus, Bajern i odnedavno Inter. 

Prvi čovek Liona Žan Mišel Ola već je postavio cenu na 37.000.000 evra i sada samo čeka klub koji će prvi aktivirati njegovu „zacrtanu“ klauzulu. 

Pitanje koje se logično nameće jeste - ima li Milan (bar) 107.000.000 evra za realizaciju ova dva transfera?

Jasno je da Milan nije u nimalo zavidnoj situaciji, s obzirom na poslove koji su već završeni. Ali same činjenice da su Parisi i Damijani došli u Lombardiju ostavlja tračak nade da bi Rosoneri mogli da dobiju dva gigantska pojačanja koja se toliko najajvljuju. 

U međuvremenu, Milan je praktično dogovorio još jedan vredan posao. U pitanju je Atalantin desni bek Andrea Konti, koji bi zajedno sa već predstavljenim Rikardom Rodrigezom činio pakleni dvojac koji bi strujao po bokovima. 

Klub je već postigao dogovor sa Kontijevim menadžerom Marijom Đufredijem, sa kojim je Mirabeli obavio razgovore u čevrtak. 

"Da, pričali smo u četvrtak. Postigli smo dogovor, on želi da ide u Milan. Sve je završeno, bar što se nas tiče. Atalanta i Milan imaju dobre odnose, već su dogovorili Kesijev transfer", rekao je Đufredijem italijanskim medijima. 

Kontiju je pripada petogodišnji ugovor na 2.000.000 evra po sezoni, ali sada ostaje samo pitanje obeštećenja. Milan daje 20.000.000, dok Atalanta traži 27.000.000 evropskih novčanica. Doduše, moguće je da će klubovi napraviti dogovor sličan onom kada je u Milan dolazio Kesi - da Konti dođe na pozajmicu, uz obavezu Rosonera da otkupe njegov ugovor kroz određeno vreme. 

Paralelno sa svim pomenutim razgovorima, u Milanelo je stigao i agent nekadašnjeg deteta kluba - Davida Di Đenara. Naime, Tulio Tinti je stigao kako bi se sa Fasoneomdogovorio oko potencijalne saradnje. Di Đenaro je trenutno bez ugovora, a sezonu za nama proveo je u Kaljariju.

U pitanju je univerzalac koji pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veznog, te levog krila, a karijeru je počeo upravo u Milanu. Ono što je u ovom trenutku nejasno jeste kakva bi njegova uloga bila u timu pored Montoliva, Sose, Lokatelija, a verovatno uskoro i Bilje.

Podsetimo, Milan je već završio transfere Matee Musakija, Franka Kesija i Rikarda Rodrigeza. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar