Месијев нови уговор на длану!

Плата, клаузула, бонуси. . . ! Астрономске цифре о којима бруји Шпанија. Најугледнији шпански медији јавили су - потпис пада следеће недеље!

Фудбал 11.06.2017 | 22:00
Месијев нови уговор на длану!
Драма је коначно готова - Лионел Меси и Барселона договорили су детаље продужетка сарадње и навијачи могу да одахну. Најавио је Меси то недавно изјавом да жели до краја каријере да остане на Ноу Кампу, а обе стране су, очигледно, са речи прешле на дела.

А информације које су објавили шпански медији, они блиски Барселони, али и они ближи Реалу, кажу да је све готово. Марка каже да ће дефинитивно Меси остати у Барселони до краја каријере, док каталонска телевизија ТВ3 наводи да ће аргентинска суперзвезда имати годишњу нето плато од 30.000.000 евра.

Он ће, како наводи Ел Мундо Депортиво, потписати нови трогодишњи уговор, са опцијом да се та сарадња продужи за још 12 месеци. Занимљиво, та опциона, четврта година неће бити базирана на његовим партијама и головима у претходном периоду, већ ће искључиво зависити од Месијеве воље - да ли ће тада, у лето 2021. године и даље хтети да игра фудбал. Јер тада ће му бити већ 33 године.

Наравно, унета је и одредба да ту последњу сезону неће потписати ни за један други клуб, а тај потез на којем је Меси инсиситирао, изазвао је одушевљење код свих у клубу.

Али то није све, угледни каталонски лист наводи и да је договорена нова астрономска клаузула о обештећењу. Претходна је износила 250.000.000 евра, а сада ће бити чак 400.000 европских новчаница. Иначе, Месијев актуелни уговор са Барселоном истиче у лето 2018. године, а овај ће од њега направити најплаћенијег фудбалера у историји каталонског гиганта.

С обзиром да су практично сви детаљи новог уговора довршени, односно да се ушло у сам финиш преговора, очекује се да следеће недеље цео посао буде конкретизован потписима.

Правници Барселоне и Месијевог менаџерског тима већ су кренули да усмени договор преносе на папир, а како преносе локални медији, обе стране су више него задовољне.

Барселона јер ће задржати свог најбољег играча у 21. веку, а Меси јер је финансијски прошао фантастично, а притом ће му се пружити прилика да заврши каријеру тамо где је највише и желео.

Важно је напоменути и да ће Меси за сам потпис новог уговора добити одређену своту новца, као што је бо тио случај и са Нејмаром, Маскераном и Бускетсом када су потписивали нове уговоре. Ипак, та свота коју ће инкасирати Меси за сада је тајна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар