Mesijev novi ugovor na dlanu!

Plata, klauzula, bonusi. . . ! Astronomske cifre o kojima bruji Španija. Najugledniji španski mediji javili su - potpis pada sledeće nedelje!

Fudbal 11.06.2017 | 22:00
Mesijev novi ugovor na dlanu!
Drama je konačno gotova - Lionel Mesi i Barselona dogovorili su detalje produžetka saradnje i navijači mogu da odahnu. Najavio je Mesi to nedavno izjavom da želi do kraja karijere da ostane na Nou Kampu, a obe strane su, očigledno, sa reči prešle na dela.

A informacije koje su objavili španski mediji, oni bliski Barseloni, ali i oni bliži Realu, kažu da je sve gotovo. Marka kaže da će definitivno Mesi ostati u Barseloni do kraja karijere, dok katalonska televizija TV3 navodi da će argentinska superzvezda imati godišnju neto plato od 30.000.000 evra.

On će, kako navodi El Mundo Deportivo, potpisati novi trogodišnji ugovor, sa opcijom da se ta saradnja produži za još 12 meseci. Zanimljivo, ta opciona, četvrta godina neće biti bazirana na njegovim partijama i golovima u prethodnom periodu, već će isključivo zavisiti od Mesijeve volje - da li će tada, u leto 2021. godine i dalje hteti da igra fudbal. Jer tada će mu biti već 33 godine.

Naravno, uneta je i odredba da tu poslednju sezonu neće potpisati ni za jedan drugi klub, a taj potez na kojem je Mesi insisitirao, izazvao je oduševljenje kod svih u klubu.

Ali to nije sve, ugledni katalonski list navodi i da je dogovorena nova astronomska klauzula o obeštećenju. Prethodna je iznosila 250.000.000 evra, a sada će biti čak 400.000 evropskih novčanica. Inače, Mesijev aktuelni ugovor sa Barselonom ističe u leto 2018. godine, a ovaj će od njega napraviti najplaćenijeg fudbalera u istoriji katalonskog giganta.

S obzirom da su praktično svi detalji novog ugovora dovršeni, odnosno da se ušlo u sam finiš pregovora, očekuje se da sledeće nedelje ceo posao bude konkretizovan potpisima.

Pravnici Barselone i Mesijevog menadžerskog tima već su krenuli da usmeni dogovor prenose na papir, a kako prenose lokalni mediji, obe strane su više nego zadovoljne.

Barselona jer će zadržati svog najboljeg igrača u 21. veku, a Mesi jer je finansijski prošao fantastično, a pritom će mu se pružiti prilika da završi karijeru tamo gde je najviše i želeo.

Važno je napomenuti i da će Mesi za sam potpis novog ugovora dobiti određenu svotu novca, kao što je bo tio slučaj i sa Nejmarom, Maskeranom i Busketsom kada su potpisivali nove ugovore. Ipak, ta svota koju će inkasirati Mesi za sada je tajna.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar