Данило Пантић поново у Хумској?! Врло могуће...!

Ради се на повратку талентованог везисте на Топчидерско брдо.

Фудбал 11.06.2017 | 16:00
Данило Пантић поново у Хумској?! Врло могуће...!
Није могао Петар Шкулетић, није реалан Антонио Рукавина, није (још) завршен Марко Јовановић, али то не значи да ће Партизан овог лета одустати од принципа који му је током последње деценије доносио доста успеха. На спортском и на економском плану. Црно-бели скоро у сваком прелазном року од 2008. до данас враћају бар по једног свог играча, а сад је пажња спортског сектора усмерена ка - Данилу Пантићу!

МОЗЗАРТ Спорту је из више поузданих извора потврђено да је 21-годишњи везиста један од играча чији се ангажман разматра и да постоје велике шансе да у предстојећем прелазном року поново обуче дрес клуба из којег је отишао пре два лета.

Пантић је тренутно под уговором са Челсијем, минулу сезону држао га је на позајмици у холандском Екцелзиору, али га нема га плановима Плаваца, не остаје ни у Холандији и као реална опција намеће се повратак на Топчидерско брдо. Штавише, руководиоци црно-белих обавили су неколико разговора са заступницима Данила Пантића и постоји обострани интерес за обновом сарадње, неславно прекинуте у пролеће 2015. године.

Партизан је тад суспендовао Дачу Пантића зато што је одбио да продужи стипендијски уговор. Тад није било добре воље да се један од најталентованијих играча из „класе 1996“ (подсетимо, у њој су били Андрија Живковић, Немања Радоњић, Саша Лукић, Миладин Стевановић, Мирослав Богосавац) обавеже на професионалну сарадњу, клуб га је избацио из првог тима, одрадио да тренира са омладинцима, овај испоштовао одлуку, сачекао да му истекне уговор и неколико месеци касније потписао за Челси. За 900.000 евра на име прописаног обештећења.

Енглези су га по хитном поступку дали Витесеу на позајмицу. Одиграо је само шест утакмица у Ередивизији и 11 у Лиги младих тимова (три гола). Лане је позајмљен Ексцелзиору (девет утакмица за први и шест за резервни, уз два поготка) и сад је на раскршћу. Повратак у Партизан делује као шанса да рехабилитује каријеру. Посебно ако се има у виду да би га тренирао Мирослав Ђукић, познат по томе што воли да даје шансу младим играчима.

Пантић игра на офанзивног везног, што је у Хумској 1 дефицитарна позиција и уколико се направи „мост“ са Стамфорд Бриџом могао би да задужи опрему клуба за који је као тинејџер одиграо 24 утакмица и дао два гола.

Подсетимо, Данило Пантић је капитен нове младе репрезентације Србије, која од јесени почиње следећи циклус квалификација за Првенство Европе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар