Danilo Pantić ponovo u Humskoj?! Vrlo moguće...!

Radi se na povratku talentovanog veziste na Topčidersko brdo.

Fudbal 11.06.2017 | 16:00
Danilo Pantić ponovo u Humskoj?! Vrlo moguće...!
Nije mogao Petar Škuletić, nije realan Antonio Rukavina, nije (još) završen Marko Jovanović, ali to ne znači da će Partizan ovog leta odustati od principa koji mu je tokom poslednje decenije donosio dosta uspeha. Na sportskom i na ekonomskom planu. Crno-beli skoro u svakom prelaznom roku od 2008. do danas vraćaju bar po jednog svog igrača, a sad je pažnja sportskog sektora usmerena ka - Danilu Pantiću!

MOZZART Sportu je iz više pouzdanih izvora potvrđeno da je 21-godišnji vezista jedan od igrača čiji se angažman razmatra i da postoje velike šanse da u predstojećem prelaznom roku ponovo obuče dres kluba iz kojeg je otišao pre dva leta.

Pantić je trenutno pod ugovorom sa Čelsijem, minulu sezonu držao ga je na pozajmici u holandskom Ekcelzioru, ali ga nema ga planovima Plavaca, ne ostaje ni u Holandiji i kao realna opcija nameće se povratak na Topčidersko brdo. Štaviše, rukovodioci crno-belih obavili su nekoliko razgovora sa zastupnicima Danila Pantića i postoji obostrani interes za obnovom saradnje, neslavno prekinute u proleće 2015. godine.

Partizan je tad suspendovao Daču Pantića zato što je odbio da produži stipendijski ugovor. Tad nije bilo dobre volje da se jedan od najtalentovanijih igrača iz „klase 1996“ (podsetimo, u njoj su bili Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić, Miladin Stevanović, Miroslav Bogosavac) obaveže na profesionalnu saradnju, klub ga je izbacio iz prvog tima, odradio da trenira sa omladincima, ovaj ispoštovao odluku, sačekao da mu istekne ugovor i nekoliko meseci kasnije potpisao za Čelsi. Za 900.000 evra na ime propisanog obeštećenja.

Englezi su ga po hitnom postupku dali Viteseu na pozajmicu. Odigrao je samo šest utakmica u Erediviziji i 11 u Ligi mladih timova (tri gola). Lane je pozajmljen Ekscelzioru (devet utakmica za prvi i šest za rezervni, uz dva pogotka) i sad je na raskršću. Povratak u Partizan deluje kao šansa da rehabilituje karijeru. Posebno ako se ima u vidu da bi ga trenirao Miroslav Đukić, poznat po tome što voli da daje šansu mladim igračima.

Pantić igra na ofanzivnog veznog, što je u Humskoj 1 deficitarna pozicija i ukoliko se napravi „most“ sa Stamford Bridžom mogao bi da zaduži opremu kluba za koji je kao tinejdžer odigrao 24 utakmica i dao dva gola.

Podsetimo, Danilo Pantić je kapiten nove mlade reprezentacije Srbije, koja od jeseni počinje sledeći ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar