Митровић се прикључује најбољем нападу Италије?!

Према писању острвских медија Наполи је поново заинтересован да доведе Александра Митровића који не ужива велико поверење Рафаела Бенитеза у Њукасл јунајтеду.  Прокључаће Везув - Наполи за Митровића даје 10. 000. 000 евра! У игри и одлазак Пепеа Рејне у Њукасл.

Фудбал 11.06.2017 | 15:45
Митровић се прикључује најбољем нападу Италије?!
Чак 94 гола у Серији А постигла је "чета" Маурисија Сарија, али стручњак са клупе Наполија хтео би да придода и српског нападача Александра Митровића, пишу острвски медији.

"Тхе Нортх Ецхо", лист који прати клубове са севера Енглеске, наводи да је италијански клуб спреман да понуди 10 милиона за нападача Њукасла који се није наиграо у претходној сезони у Чемпионшипу када је углавном са клупе гледао како мреже тресе Двајт Гејл.

Већ су се "јавили" Фенербахче и Бешикташ, сада и Наполи, али медији напомињу да га Њукасл неће пустити за суму мање од оне од које је стигао из Андерлехта - 13 милиона фунти.

Било је понуда и током зиме, али је Бенитез убедио "Митра" да остане, међутим питање је да ли ће и сада то успети пошто му није обећана већа минутажа, чак се спомиње и појачавање конкуренције у виду Тамија Абрахама из Челсија.

Могуће је да ће Наполи покушати да доведе Митровића и на позајмицу пошто их очекује велико трошење новца у виду плаћања обештећења за најскупљег српског фудбалера Николу Максимовића који је претходног лета у клуб стигао на позајмицу, а тим са Сан Паола сада мора да плати 29 милиона евра Торину.

Митровић је прошле сезоне дао свега шест голова.

Александар Митровић је све ближи одласку из Њукасла, а каријеру би могао да настави у италијанској Серији А. Како преноси локални лист Нордерн Еко, у трку за српскг нападача се укључио Наполи! И не само то, овај локални лист наводи да су Наполитанци спремни да плате 10.000.000 евра на име обештећења.

Њукасл је свакако спреман да саслуша и прегледа све понуде за српског нападача овог лета, али наводно, неће пристати на суму мању од 15.000.000 европских новчаница. А толико су га и платили Андерлехту пре две године. Њукасл је ионако већ договорио долазакТомија Абрахама из Челсија на једногодишњу позајмицу.

Притом, Двајт Гејл добио је уверавања да ће остати у клубу, тренер Рафаел Бенитез рачуна и на младог Адама Армстронга, па је Митровић у ситуацији да може да тражи нову средину.

За српског интернационалца интересовање су већ показали истанбулски великани, Бешикташ и Фенербахче. Мада, питање је да ли су ови тимови спремни и финансијски довољно јаки да откупе уговор, већ би радије пробали да довеу Митровића на позајмицу.

Наполи, за разлику од Турака, има здравију финансијску позицију, зарадили су приличну количину новца од учешћа у Лиги шампиона ове сезоне. Истина је да су недавно продужили уговор саДрисом Мертенсом, али и даље траже још једног играча који ће појачати конкуренцију у нападу.

Нордерн Еко наводи и да су челници Њукасла и Наполија већ две недеље у контакту, а иако Италијани за сада нуде мање него што траже Енглези њихов џокер могао би да буде иПепе Рејна. Њукасл га жели, па би могао да буде део ове трансфер приче око Митровића.

Тренер Наполија Маурицио Сари наводно изузетно цени Митровићеве квалитете, али италијански клуб ће свакако покушати да спусти обештећење и један од аргумената ће му бити чињеница да Србин прошле сезоне није био стандардан у тиму Њукасла.

Митровић је био стартер на 11 утакмица у Чемпионшипу и постигао је четири гола прошле сезоне.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар