Mitrović se priključuje najboljem napadu Italije?!

Prema pisanju ostrvskih medija Napoli je ponovo zainteresovan da dovede Aleksandra Mitrovića koji ne uživa veliko poverenje Rafaela Beniteza u Njukasl junajtedu.  Proključaće Vezuv - Napoli za Mitrovića daje 10. 000. 000 evra! U igri i odlazak Pepea Rejne u Njukasl.

Fudbal 11.06.2017 | 15:45
Mitrović se priključuje najboljem napadu Italije?!
Čak 94 gola u Seriji A postigla je "četa" Maurisija Sarija, ali stručnjak sa klupe Napolija hteo bi da pridoda i srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, pišu ostrvski mediji.

"The North Echo", list koji prati klubove sa severa Engleske, navodi da je italijanski klub spreman da ponudi 10 miliona za napadača Njukasla koji se nije naigrao u prethodnoj sezoni u Čempionšipu kada je uglavnom sa klupe gledao kako mreže trese Dvajt Gejl.

Već su se "javili" Fenerbahče i Bešiktaš, sada i Napoli, ali mediji napominju da ga Njukasl neće pustiti za sumu manje od one od koje je stigao iz Anderlehta - 13 miliona funti.

Bilo je ponuda i tokom zime, ali je Benitez ubedio "Mitra" da ostane, međutim pitanje je da li će i sada to uspeti pošto mu nije obećana veća minutaža, čak se spominje i pojačavanje konkurencije u vidu Tamija Abrahama iz Čelsija.

Moguće je da će Napoli pokušati da dovede Mitrovića i na pozajmicu pošto ih očekuje veliko trošenje novca u vidu plaćanja obeštećenja za najskupljeg srpskog fudbalera Nikolu Maksimovića koji je prethodnog leta u klub stigao na pozajmicu, a tim sa San Paola sada mora da plati 29 miliona evra Torinu.

Mitrović je prošle sezone dao svega šest golova.

Aleksandar Mitrović je sve bliži odlasku iz Njukasla, a karijeru bi mogao da nastavi u italijanskoj Seriji A. Kako prenosi lokalni list Nordern Eko, u trku za srpskg napadača se uključio Napoli! I ne samo to, ovaj lokalni list navodi da su Napolitanci spremni da plate 10.000.000 evra na ime obeštećenja.

Njukasl je svakako spreman da sasluša i pregleda sve ponude za srpskog napadača ovog leta, ali navodno, neće pristati na sumu manju od 15.000.000 evropskih novčanica. A toliko su ga i platili Anderlehtu pre dve godine. Njukasl je ionako već dogovorio dolazakTomija Abrahama iz Čelsija na jednogodišnju pozajmicu.

Pritom, Dvajt Gejl dobio je uveravanja da će ostati u klubu, trener Rafael Benitez računa i na mladog Adama Armstronga, pa je Mitrović u situaciji da može da traži novu sredinu.

Za srpskog internacionalca interesovanje su već pokazali istanbulski velikani, Bešiktaš i Fenerbahče. Mada, pitanje je da li su ovi timovi spremni i finansijski dovoljno jaki da otkupe ugovor, već bi radije probali da doveu Mitrovića na pozajmicu.

Napoli, za razliku od Turaka, ima zdraviju finansijsku poziciju, zaradili su priličnu količinu novca od učešća u Ligi šampiona ove sezone. Istina je da su nedavno produžili ugovor saDrisom Mertensom, ali i dalje traže još jednog igrača koji će pojačati konkurenciju u napadu.

Nordern Eko navodi i da su čelnici Njukasla i Napolija već dve nedelje u kontaktu, a iako Italijani za sada nude manje nego što traže Englezi njihov džoker mogao bi da bude iPepe Rejna. Njukasl ga želi, pa bi mogao da bude deo ove transfer priče oko Mitrovića.

Trener Napolija Mauricio Sari navodno izuzetno ceni Mitrovićeve kvalitete, ali italijanski klub će svakako pokušati da spusti obeštećenje i jedan od argumenata će mu biti činjenica da Srbin prošle sezone nije bio standardan u timu Njukasla.

Mitrović je bio starter na 11 utakmica u Čempionšipu i postigao je četiri gola prošle sezone.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar