Мората се договорио са Манчестер Јунајтедом!

Алваро Мората договорио се о условима преласка у Манчестер јунајтед и остало је да се две стране договоре о цени трансфера, пренели су британски медији.  Јунајтед нашао (нову) замену за Златана! Манчестер јунајтед после "испале" Антоана Гризмана, ипак, пронашао звучно име за место нападача.

Фудбал 11.06.2017 | 11:00
Мората се договорио са Манчестер Јунајтедом!
Управа Јунајтеда тражи замену за повредјеног Златана Ибрахимовића, а шпански фудбалер близу је доласка на Олд Трафорд.

Реал је одбио понуду Јунајтеда од 52,3 милиона фунти, а медији спекулишу да ће енглески клуб понудити 60 милиона.

Како је навео британски Телеграф, Мората је рекао пријатељима да ће од наредне сезоне играти за Манчестер јунајтед и да се радује новој сарадњи са тренером Жозеом Мурињом.

Мората жели да игра редовно како би постао стартер и у репрезентацији Шпаније на Светском првенству 2018. године у Русији.

Његов агент Хуанма Лопес рекао је Мората мора да пронадје клуб у коме ће бити првотимац, пошто је прошле сезоне у Реалу почео само 14 утакмица.

"Он не жели поново да пролази кроз такву сезону. То је била сјајна сезона, али он жели да игра више. Алваро је играч који жели да игра важну улогу, жели више да игра. То је нормално за нападача који је постигао 19 голова. То није довољно", рекао је Лопес.

Мурињо је намеравао да доведе нападача Евертона Ромелуа Лукакуа, али ће се Белгијанац највероватније вратити у Челси.

За 24-годишњег Морату био је заинтересован и Милан.

"Тешко ми је да замислим да се вратим у Италију, упркос томе што је моје искуство у Серији А било изванредно. Једини клуб за мене у Италији је Јувентус", рекао је Мората.

Антоан Гризман је био на улазним вратима Олд Трафорда, али је због проблема у којем се нашао Атлетико Мадрид одлучио да не изда црвено-беле и остане на Висенте Калдерону наредне сезоне.

Био је то ударац за Манчестер јунајтед, који тражи замену за Златана Ибрахимовића, али су се "црвени ђаволи" брзо опоравили, а решење су пронашли одмах у Атлетиковом комшилуку.

Британски "Телеграф" преноси да су се представници енглеског клуба већ договорили око услова са Алваром Моратом, 24-годишњим нападачем Реал Мадрида. Чека се, међутим, и одговор "краљевског клуба" на понуђених 60 милиона фунти за овај трансфер. Реал је претходно одбио осам милиона слабију понуду, али се у Манчестер надају да ће нови износ бити довољан да репрезентативац Шпаније добије зелено светло за пут на Острво.

Мората се прошле сезоне вратио у Реал после две успешне године у Јувентусу, али и порад 15 голова у 26 утакмица Примере, није међу омиљеним играчима Зинедина Зидана.

Његов менаџер, Хуанма Лопес, рекао је да Мората мора да пронађе клуб у коме ће бити првотимац, пошто је прошле сезоне у Реалу почео само 14 утакмица, а циљ му је да се избори за место у репрезентацији Шпаније на Светском првенству 2018. године у Русији, преноси Бета.

"Он не жели поново да пролази кроз такву сезону. То је била сјајна сезона, али он жели да игра више. Алваро је играч који жели да игра важну улогу, жели више да игра. То је нормално за нападача који је постигао 19 голова. То није довољно", рекао је Лопес.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар