Morata se dogovorio sa Mančester Junajtedom!

Alvaro Morata dogovorio se o uslovima prelaska u Mančester junajted i ostalo je da se dve strane dogovore o ceni transfera, preneli su britanski mediji.  Junajted našao (novu) zamenu za Zlatana! Mančester junajted posle "ispale" Antoana Grizmana, ipak, pronašao zvučno ime za mesto napadača.

Fudbal 11.06.2017 | 11:00
Morata se dogovorio sa Mančester Junajtedom!
Uprava Junajteda traži zamenu za povredjenog Zlatana Ibrahimovića, a španski fudbaler blizu je dolaska na Old Traford.

Real je odbio ponudu Junajteda od 52,3 miliona funti, a mediji spekulišu da će engleski klub ponuditi 60 miliona.

Kako je naveo britanski Telegraf, Morata je rekao prijateljima da će od naredne sezone igrati za Mančester junajted i da se raduje novoj saradnji sa trenerom Žozeom Murinjom.

Morata želi da igra redovno kako bi postao starter i u reprezentaciji Španije na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Njegov agent Huanma Lopes rekao je Morata mora da pronadje klub u kome će biti prvotimac, pošto je prošle sezone u Realu počeo samo 14 utakmica.

"On ne želi ponovo da prolazi kroz takvu sezonu. To je bila sjajna sezona, ali on želi da igra više. Alvaro je igrač koji želi da igra važnu ulogu, želi više da igra. To je normalno za napadača koji je postigao 19 golova. To nije dovoljno", rekao je Lopes.

Murinjo je nameravao da dovede napadača Evertona Romelua Lukakua, ali će se Belgijanac najverovatnije vratiti u Čelsi.

Za 24-godišnjeg Moratu bio je zainteresovan i Milan.

"Teško mi je da zamislim da se vratim u Italiju, uprkos tome što je moje iskustvo u Seriji A bilo izvanredno. Jedini klub za mene u Italiji je Juventus", rekao je Morata.

Antoan Grizman je bio na ulaznim vratima Old Traforda, ali je zbog problema u kojem se našao Atletiko Madrid odlučio da ne izda crveno-bele i ostane na Visente Kalderonu naredne sezone.

Bio je to udarac za Mančester junajted, koji traži zamenu za Zlatana Ibrahimovića, ali su se "crveni đavoli" brzo oporavili, a rešenje su pronašli odmah u Atletikovom komšiluku.

Britanski "Telegraf" prenosi da su se predstavnici engleskog kluba već dogovorili oko uslova sa Alvarom Moratom, 24-godišnjim napadačem Real Madrida. Čeka se, međutim, i odgovor "kraljevskog kluba" na ponuđenih 60 miliona funti za ovaj transfer. Real je prethodno odbio osam miliona slabiju ponudu, ali se u Mančester nadaju da će novi iznos biti dovoljan da reprezentativac Španije dobije zeleno svetlo za put na Ostrvo.

Morata se prošle sezone vratio u Real posle dve uspešne godine u Juventusu, ali i porad 15 golova u 26 utakmica Primere, nije među omiljenim igračima Zinedina Zidana.

Njegov menadžer, Huanma Lopes, rekao je da Morata mora da pronađe klub u kome će biti prvotimac, pošto je prošle sezone u Realu počeo samo 14 utakmica, a cilj mu je da se izbori za mesto u reprezentaciji Španije na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, prenosi Beta.

"On ne želi ponovo da prolazi kroz takvu sezonu. To je bila sjajna sezona, ali on želi da igra više. Alvaro je igrač koji želi da igra važnu ulogu, želi više da igra. To je normalno za napadača koji je postigao 19 golova. To nije dovoljno", rekao je Lopes.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar