У И. Сарајеву пронађено мече

У околини Источног Новог Сарајева одиграо се прави филмски сценарио. Ловци из Ловачког друштва „Требевић“ пронашли су и спасили мече.

Република Српска 09.06.2017 | 17:30
У И. Сарајеву пронађено мече
Младунче је било само и незаштићено, мечке ни на видику. Од сигурне смрти избавили су га ловци, који су реаговали на први знак да у околини Петровића лута напуштено младунче.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске и предсједник Ловачког друштва „Игман“ из Источне Илиџе Стеван Драшковић телефоном је Зорану Ковачевићу, предсједнику Ловачког друштва „Требевић“ из Источног Сарајева рекао да има информацију да на се подручју Петровића налази изгубљено мече.

Ловци су хитро реаговали. Ловочувар и неколико ловаца, кренули су потрагу. Први на терен стигао је ловац „Требевића“ Огњен Генго.

"Прво сам разговарао са мјештанима. Схватио сам је потребно да одмах реагујемо. Почели смо да претражујемо терен. Нашли смо мече, које је било у веома тешком стању, дехидрирано. Сигурно 10 или 15 дана није ништа јело", рекао је Генго за локални портал "Принцип".

Ловци су исцрпљено мече превезли до Ветеринарске амбуланте „Ветанова“ у Источном Новом Сарајеву.

Ветеринари још не желе да дају коначну прогнозу хоће ли мече преживјети. За сада је стање стабилно, а охрабрује да младунче већ једе и пије.

Извор: мондо.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

И Сарајево

09.06.2017 15:34

Резерват сумски...то је нормална појава

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.06.2017 18:20

Ово је химано ал није удруземје објавило гдје је мецка? Није она напустила меце него је упуцана предпостављам

Name

тврдимици

10.06.2017 08:23

Душа моја драга...како сам сладак. имам викендицу на селу Тврдимици,и стално се дешава да се медвед прошета селом....па тако да када оздрави могу горе пустити....

Name

Ловочувар

10.06.2017 17:18

Ако ако, док је Срба и Републике Српске биће и међеда. Добро то знају они у и око власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ступидон Моронесцу

10.06.2017 20:17

Људски и хуман потез. И напокон једна лијепа вијест.

ОДГОВОРИТЕ