U I. Sarajevu pronađeno meče

U okolini Istočnog Novog Sarajeva odigrao se pravi filmski scenario. Lovci iz Lovačkog društva „Trebević“ pronašli su i spasili meče.

Republika Srpska 09.06.2017 | 17:30
U I. Sarajevu pronađeno meče
Mladunče je bilo samo i nezaštićeno, mečke ni na vidiku. Od sigurne smrti izbavili su ga lovci, koji su reagovali na prvi znak da u okolini Petrovića luta napušteno mladunče.

Potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i predsjednik Lovačkog društva „Igman“ iz Istočne Ilidže Stevan Drašković telefonom je Zoranu Kovačeviću, predsjedniku Lovačkog društva „Trebević“ iz Istočnog Sarajeva rekao da ima informaciju da na se području Petrovića nalazi izgubljeno meče.

Lovci su hitro reagovali. Lovočuvar i nekoliko lovaca, krenuli su potragu. Prvi na teren stigao je lovac „Trebevića“ Ognjen Gengo.

"Prvo sam razgovarao sa mještanima. Shvatio sam je potrebno da odmah reagujemo. Počeli smo da pretražujemo teren. Našli smo meče, koje je bilo u veoma teškom stanju, dehidrirano. Sigurno 10 ili 15 dana nije ništa jelo", rekao je Gengo za lokalni portal "Princip".

Lovci su iscrpljeno meče prevezli do Veterinarske ambulante „Vetanova“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Veterinari još ne žele da daju konačnu prognozu hoće li meče preživjeti. Za sada je stanje stabilno, a ohrabruje da mladunče već jede i pije.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

I Sarajevo

09.06.2017 17:34

Rezervat sumski...to je normalna pojava

ODGOVORITE
Name

re

09.06.2017 20:20

Ovo je himano al nije udruzemje objavilo gdje je mecka? Nije ona napustila mece nego je upucana predpostavljam

Name

tvrdimici

10.06.2017 10:23

Duša moja draga...kako sam sladak. imam vikendicu na selu Tvrdimici,i stalno se dešava da se medved prošeta selom....pa tako da kada ozdravi mogu gore pustiti....

Name

Lovočuvar

10.06.2017 19:18

Ako ako, dok je Srba i Republike Srpske biće i međeda. Dobro to znaju oni u i oko vlasti.

ODGOVORITE
Name

Stupidon Moronescu

10.06.2017 22:17

Ljudski i human potez. I napokon jedna lijepa vijest.

ODGOVORITE