РГ - Хероина 12. дана: Тинејџерка из Летоније пише историју!

Јелена Остапенко није могла лепши поклон себи да дâ за 20. рођендан, пошто је после три сета победила Тимеу Бачински и пласирала се у финале Ролан Гароса.

Тенис 09.06.2017 | 11:00
РГ - Хероина 12. дана: Тинејџерка из Летоније пише историју!
Летонка је пре три године освојила јуниорски Вимблдон, а у тако кратком временском периоду имаће прилику да тријуфмује на највећој тениској позорници.

Свакако да јој неће бити нимало лако с обзиром да ће на другој страни имати супер мотивисану Симону Халеп која би евентуалном победом дошла до првог места на WТА листи.

Међутим, ако је притисак на страни Халепове, Остапенко би управо требала да буде без њега, јер ма шта урадила свакако ће то бити њен највећи успех у каријери.

После меча млада Летонка рекла је да је задовољна начином на који је прославила рођендан.

"Стварно сам срећна. Волим да играм овде, волим вас, ви сте невероватни. Хвала вам што сте дошли да ме подржите. Задовољна сам начином на који сам прославила родјендан", рекла је Остапенко у изјави после меча док јој је публика отпевала родјенданску песму.

Да све још више поприми ону историјску страну, Јелена је постала прва летонска тенисерка која је успела да се пласира у финале неког од Гренд слемова у појединачној конкуренцији.

"Трудила сам се да играм аргесивно и да сваки пут ударим лоптицу кад имам прилику. Вероватно ми је то помогло да победим данас", додала је 47. тенисерка света.

Када већ причамо о историјском подвигу, треба рећи да је Остапенко постала тек друга играчица “белог спорта“ која је као неноситељка успела да се пласира у финале Роланд Гароса. Пре ње то је успела Мима Јаушовец давне 1983. године.

Познајући женски тенис, у случају Остапенко не може са сигурношћу да се каже да ће бити најбоља или међу најбољим тенисеркама света, међутим једно је сигурно – поседује огроман потенцијал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар