RG - Heroina 12. dana: Tinejdžerka iz Letonije piše istoriju!

Jelena Ostapenko nije mogla lepši poklon sebi da dâ za 20. rođendan, pošto je posle tri seta pobedila Timeu Bačinski i plasirala se u finale Rolan Garosa.

Tenis 09.06.2017 | 11:00
RG - Heroina 12. dana: Tinejdžerka iz Letonije piše istoriju!
Letonka je pre tri godine osvojila juniorski Vimbldon, a u tako kratkom vremenskom periodu imaće priliku da trijufmuje na najvećoj teniskoj pozornici.

Svakako da joj neće biti nimalo lako s obzirom da će na drugoj strani imati super motivisanu Simonu Halep koja bi eventualnom pobedom došla do prvog mesta na WTA listi.

Međutim, ako je pritisak na strani Halepove, Ostapenko bi upravo trebala da bude bez njega, jer ma šta uradila svakako će to biti njen najveći uspeh u karijeri.

Posle meča mlada Letonka rekla je da je zadovoljna načinom na koji je proslavila rođendan.

"Stvarno sam srećna. Volim da igram ovde, volim vas, vi ste neverovatni. Hvala vam što ste došli da me podržite. Zadovoljna sam načinom na koji sam proslavila rodjendan", rekla je Ostapenko u izjavi posle meča dok joj je publika otpevala rodjendansku pesmu.

Da sve još više poprimi onu istorijsku stranu, Jelena je postala prva letonska teniserka koja je uspela da se plasira u finale nekog od Grend slemova u pojedinačnoj konkurenciji.

"Trudila sam se da igram argesivno i da svaki put udarim lopticu kad imam priliku. Verovatno mi je to pomoglo da pobedim danas", dodala je 47. teniserka sveta.

Kada već pričamo o istorijskom podvigu, treba reći da je Ostapenko postala tek druga igračica “belog sporta“ koja je kao nenositeljka uspela da se plasira u finale Roland Garosa. Pre nje to je uspela Mima Jaušovec davne 1983. godine.

Poznajući ženski tenis, u slučaju Ostapenko ne može sa sigurnošću da se kaže da će biti najbolja ili među najboljim teniserkama sveta, međutim jedno je sigurno – poseduje ogroman potencijal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar