Српкиње убједљиве, Бутулија се опростила!

Кошаркашице Србије победиле су Јапан 90:73 (27:20, 23:21, 21:18, 19:24) у пријатељској утакмици одиграној у београдској хали "Ранко Жеравица".  Кошаркашице убедљиве против Јапана на опроштају Дајане Бутулије.  Освајачица злата у Мађарској и бронзе у Рију ставила тачку на успешну каријеру.

Кошарка 09.06.2017 | 09:30
Српкиње убједљиве, Бутулија се опростила!
Ово је био први од три меча колико ће изабранице селектора Стевана Караџића одиграти као генералне провере пред Европско првенство у Чешкој.

Караџић је у најави дуела са Јапанкама оценио да је одбрана била боља од напада наше репрезентације, а вечерас су се Српкиње распуцале. Јелена Миловановић је убацила чак 23 поена, Александра Црвендакић 17, Тина Јовановић 14, а Саша Чађо 12.

Србија је играла без ровите Соње Петровић, а питање победника се ниједног тренутка није постављало, а исти ривали поново ће се састати сутра, а онда и у недељу у утакмици затвореног типа.

Уочи меча, коме је присуствовало око 1.000 гледалаца, уприличена је свечана церемонија, јер се Дајана Бутулија опростила од дреса репрезентације.

Изабранице селектора Стевана Караџића током целог меча су контролисале резултат и дешавања на терену и на крају забележиле убедљив тријумф.

Овај меч прескочила је Соња Петровић, док је Ана Дабовић одиграла прве минуте током припрема.

Утакмици је претходила свечаност поводом опроштаја Дајане Бутулије од дреса са државним грбом. Нашој трофејној репрезентативки у име Кошаркашког савеза Србије председник Предраг Даниловић је уручио дрес репрезентације Србије са бројем 40, потпредседница националне кошаркашке куће Ана Јоковић је уручила букет цвећа, док је испред садашњег тима Бутулији поклон уручила капитен Јелена Миловановић.

Бутулија је освајач историјског европског злата 2015. године, које Србија брани у Чешкој, а такође је била део тима који је узео бронзу на Олимпијским играма у Рију. 

Србија у петак од 19 часова такође у Хали спортова „Ранко Жеравица“ игра против Јапана, уз слободан улаз за гледаоце. Ове две репрезентације ће у недељу одиграти још једну утакмицу, али затвореног типа. 

СРБИЈА: Радочај 4, Чађо 12, Крњић, Н. Јовановић 3, Миловановић 23, Шкорић 8, Станковић 2, Т. Јовановић 14, Станаћев 2, Богићевић 5, Црвендакић 17, Дабовић, Мандић. 

Српкиње ће на ЕП у Чешкој (16-25. јун) бранити злато освојено пре две године на турниру у Румунији и Мађарској. Наша селекција такмичиће се у групи са Грчком, Француском и Словенијом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар