Srpkinje ubjedljive, Butulija se oprostila!

Košarkašice Srbije pobedile su Japan 90:73 (27:20, 23:21, 21:18, 19:24) u prijateljskoj utakmici odigranoj u beogradskoj hali "Ranko Žeravica".  Košarkašice ubedljive protiv Japana na oproštaju Dajane Butulije.  Osvajačica zlata u Mađarskoj i bronze u Riju stavila tačku na uspešnu karijeru.

Košarka 09.06.2017 | 09:30
Srpkinje ubjedljive, Butulija se oprostila!
Ovo je bio prvi od tri meča koliko će izabranice selektora Stevana Karadžića odigrati kao generalne provere pred Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Karadžić je u najavi duela sa Japankama ocenio da je odbrana bila bolja od napada naše reprezentacije, a večeras su se Srpkinje raspucale. Jelena Milovanović je ubacila čak 23 poena, Aleksandra Crvendakić 17, Tina Jovanović 14, a Saša Čađo 12.

Srbija je igrala bez rovite Sonje Petrović, a pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo, a isti rivali ponovo će se sastati sutra, a onda i u nedelju u utakmici zatvorenog tipa.

Uoči meča, kome je prisustvovalo oko 1.000 gledalaca, upriličena je svečana ceremonija, jer se Dajana Butulija oprostila od dresa reprezentacije.

Izabranice selektora Stevana Karadžića tokom celog meča su kontrolisale rezultat i dešavanja na terenu i na kraju zabeležile ubedljiv trijumf.

Ovaj meč preskočila je Sonja Petrović, dok je Ana Dabović odigrala prve minute tokom priprema.

Utakmici je prethodila svečanost povodom oproštaja Dajane Butulije od dresa sa državnim grbom. Našoj trofejnoj reprezentativki u ime Košarkaškog saveza Srbije predsednik Predrag Danilović je uručio dres reprezentacije Srbije sa brojem 40, potpredsednica nacionalne košarkaške kuće Ana Joković je uručila buket cveća, dok je ispred sadašnjeg tima Butuliji poklon uručila kapiten Jelena Milovanović.

Butulija je osvajač istorijskog evropskog zlata 2015. godine, koje Srbija brani u Češkoj, a takođe je bila deo tima koji je uzeo bronzu na Olimpijskim igrama u Riju. 

Srbija u petak od 19 časova takođe u Hali sportova „Ranko Žeravica“ igra protiv Japana, uz slobodan ulaz za gledaoce. Ove dve reprezentacije će u nedelju odigrati još jednu utakmicu, ali zatvorenog tipa. 

SRBIJA: Radočaj 4, Čađo 12, Krnjić, N. Jovanović 3, Milovanović 23, Škorić 8, Stanković 2, T. Jovanović 14, Stanaćev 2, Bogićević 5, Crvendakić 17, Dabović, Mandić. 

Srpkinje će na EP u Češkoj (16-25. jun) braniti zlato osvojeno pre dve godine na turniru u Rumuniji i Mađarskoj. Naša selekcija takmičiće se u grupi sa Grčkom, Francuskom i Slovenijom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar