ПАО узвратио, играће се "мајсторица"!

ПАО изборио мајсторицу, слаб меч Милутинова! Екипа Панатинаикоса савладала је Олимпијакос са 71:58 и тако изједначила у серији на 2:2 у финалу грчког шампионата.  Панатинаикос савладао Олимпијакос, остао у финалној серији и заказао меч одлуке за недељу!

Кошарка 09.06.2017 | 09:00
ПАО узвратио, играће се "мајсторица"!
Од старта меча изабраници Ћавија Пасквала били су у предности и до краја утакмице ни у једном тренутку се није доводила у питање победа клуба из Атине.

За разлику од претходне три утакмице које су биле веома тесне, сада је Панатинаикос већ на полувремену најавио да би исход могао да буде другачији, 39:28.

До краја утакмице “Зелени“ из Атине контролисали су ток меча и мирно привели утакмицу крају.

Најефикаснији код домаћих играча били су Ник Калатис и Крис Синглтон са по 14 поена, док је Мајк Џејмс убацио један мање.

У пораженом саставу потенцијални српски репрезнетативац Никола Милутинов одиграо је слаб меч, пошто је за 20 минута постигао само два поена. Бољи од осталих био је Ерик Грин са 20 поена и четири асистенције.

СТОП за Олимпијакос у дому Панатинаикоса!

Екипа Ћавија Пасквала узвратила је ударац црвено-белима из Пиреја, избила им из руку прву меч-лопту за титулу и изједначила у финалној серији грчкој плеј-офа, 2:2.

После три узбудљива меча, завршена максималном разликом од пет поена, "зелени" су у својој хали "ОАКА" зауставили браниоца титуле, свели га на веома мали број погодака и на челу са Ником Калатесом други пут славили у овом финалу.

Одлука о имену новог шампиона Грчке ипак ће пасти у недељу, у "мајсторици" у Хали мира и пријатељства.

ПАО - Олимпијакос 71:58 (18:11, 21:17, 20:11, 12:19)

Ерик Грин био је најефикаснији међу Пирејцима, али уз себе није имао ниједног довољно расположеног играча да пружи жешћи отпор "зеленима". Капитен тима Василис Спанулис сведен је на само три поена за 19 и по минута, док је српски центар Никола Милутинов за 20 минута погодио један шут за два.

Недељни, одлучујући дуел биће одигран у недељу у 20 часова.

ПАО: Џејмс 13 (5 ас), Фелдин, Гист 8, Габријел 5, Синглтон 14 (9 ск), Риверс 3, Бохоридис, Фоцис, Папас 2, Харалампопулос, Бурусис 12, Калатес 12.

ОЛИМПИЈАКОС: Бирч 5, Папапетру 3, Принтезис 6, Манцарис 3, Спанулис 3, Грин 20, Јанг 7, Толиопулос, Аграванис 2 (7 ск), Милутинов 2, Папаниколау 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар