PAO uzvratio, igraće se "majstorica"!

PAO izborio majstoricu, slab meč Milutinova! Ekipa Panatinaikosa savladala je Olimpijakos sa 71:58 i tako izjednačila u seriji na 2:2 u finalu grčkog šampionata.  Panatinaikos savladao Olimpijakos, ostao u finalnoj seriji i zakazao meč odluke za nedelju!

Košarka 09.06.2017 | 09:00
PAO uzvratio, igraće se "majstorica"!
Od starta meča izabranici Ćavija Paskvala bili su u prednosti i do kraja utakmice ni u jednom trenutku se nije dovodila u pitanje pobeda kluba iz Atine.

Za razliku od prethodne tri utakmice koje su bile veoma tesne, sada je Panatinaikos već na poluvremenu najavio da bi ishod mogao da bude drugačiji, 39:28.

Do kraja utakmice “Zeleni“ iz Atine kontrolisali su tok meča i mirno priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji kod domaćih igrača bili su Nik Kalatis i Kris Singlton sa po 14 poena, dok je Majk Džejms ubacio jedan manje.

U poraženom sastavu potencijalni srpski repreznetativac Nikola Milutinov odigrao je slab meč, pošto je za 20 minuta postigao samo dva poena. Bolji od ostalih bio je Erik Grin sa 20 poena i četiri asistencije.

STOP za Olimpijakos u domu Panatinaikosa!

Ekipa Ćavija Paskvala uzvratila je udarac crveno-belima iz Pireja, izbila im iz ruku prvu meč-loptu za titulu i izjednačila u finalnoj seriji grčkoj plej-ofa, 2:2.

Posle tri uzbudljiva meča, završena maksimalnom razlikom od pet poena, "zeleni" su u svojoj hali "OAKA" zaustavili branioca titule, sveli ga na veoma mali broj pogodaka i na čelu sa Nikom Kalatesom drugi put slavili u ovom finalu.

Odluka o imenu novog šampiona Grčke ipak će pasti u nedelju, u "majstorici" u Hali mira i prijateljstva.

PAO - Olimpijakos 71:58 (18:11, 21:17, 20:11, 12:19)

Erik Grin bio je najefikasniji među Pirejcima, ali uz sebe nije imao nijednog dovoljno raspoloženog igrača da pruži žešći otpor "zelenima". Kapiten tima Vasilis Spanulis sveden je na samo tri poena za 19 i po minuta, dok je srpski centar Nikola Milutinov za 20 minuta pogodio jedan šut za dva.

Nedeljni, odlučujući duel biće odigran u nedelju u 20 časova.

PAO: Džejms 13 (5 as), Feldin, Gist 8, Gabrijel 5, Singlton 14 (9 sk), Rivers 3, Bohoridis, Focis, Papas 2, Haralampopulos, Burusis 12, Kalates 12.

OLIMPIJAKOS: Birč 5, Papapetru 3, Printezis 6, Mancaris 3, Spanulis 3, Grin 20, Jang 7, Toliopulos, Agravanis 2 (7 sk), Milutinov 2, Papanikolau 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar