ВТБ: ЦСКА умало прокоцкао +28 против Химкија!

Московски ЦСКА победио је Химки са 94:88 и тако повео са 1:0 у серији у финалу ВТБ лиге.  Армија, па десет места празно, па сви остали! ЦСКА с пола гаса против Химкија. . .  Остала су још два корака, нова мајсторија Теодосића. . .

Кошарка 09.06.2017 | 08:30
ВТБ: ЦСКА умало прокоцкао +28 против Химкија!
Изабраници Димитриса Итудиса доминирали су током целе утакмице, у последњој четвртини су имали чак +28, међутим клуб из предграђа Москве успео је до краја да смањи на -6.

Да све буде још чудније, екипа Душка Ивановића четврту деоницу добила је са 37:16, што је потпуно некарактеристично за тимове грчког стручњака.

Ипак, ЦСКА је имао превелику предност и није било могуће да Химки меч уведе у драматичну завршницу. Капитен репрезентације Србије Милош Теодосић на паркету је провео 19 минута и за то време остварио 7 поена и пет асистенција.

Најефикаснији у победничком саставу био је Нандо Де Коло са 21 поеном, док су по 16 убацили Кајл Хајнс и Семен Антонов.

Код гостију Алексеј Швед одиграо је лошу утакмицу, али је ипак завршио са 18 поена (4/16 из игре). Ерл Роуланд је убацио 15, док је исти учинак имао и Вјачеслав Зајцев.

Ако се по јутру дан познаје, чека нас још једно незанимљиво финале ВТБ лиге и нова титула за московски ЦСКА! Владајући шампион најјаче регионалне лиге Европе рутински је одрадио посао против Химкија у првој утакмици и славио резултатом 94:88 и тако направио први корак ка одбрани титуле. 

Мада резултат не говори у прилог томе, ЦСКА је играче Химкија жестоко ошамарио у првој утакмици. Не само да је тим Димитриса Итудиса водио од прве до последње секунде, већ је у једном тренутку током последње деонице имао и максималних 28 поена вишка (87:59), што је само по ко зна који пут потврдило колика је разлика у моћи московског великана и осталих клубова у региону.

И деловало је да је ЦСКА свој посао одрадио са пола гаса. Химки ниједног тренутка није био озбиљан такмац, а коначни резултат био је само плод великог опуштања домаћих играча у последњим минутима утакмице, на чему им је тренер Итудис озбиљно замерио. 

Док је Кајл Хајнс био најистакнутији играч победничког тима са 16 поена и пет скокова, Нандо Де Коло је меч завршио с 21 кошем, а позитивно изненађење био је Семен Антонов који је скупио исти број кошева, без грешке при шуту за три поена (3/3). 

Милош Теодосић је услед великог вођства одиграо тек нешто више од 19 минута и за то време скупио седам поена и пет асистенција. Укључујући и ово додавање. 

Управо је џокер Антонов био тас на ваги који је превагнуо на страну ЦСКА. Алексеј Швед је убацио 18, И Џеј Роланд 15, колико је имао и Вјачеслав Зајцев, док је Виктор Лиходејубацио 10 поена. 

Друга утакмица игра се у суботу од 16 часова, а домаћин је такође ЦСКА.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар