VTB: CSKA umalo prokockao +28 protiv Himkija!

Moskovski CSKA pobedio je Himki sa 94:88 i tako poveo sa 1:0 u seriji u finalu VTB lige.  Armija, pa deset mesta prazno, pa svi ostali! CSKA s pola gasa protiv Himkija. . .  Ostala su još dva koraka, nova majstorija Teodosića. . .

Košarka 09.06.2017 | 08:30
VTB: CSKA umalo prokockao +28 protiv Himkija!
Izabranici Dimitrisa Itudisa dominirali su tokom cele utakmice, u poslednjoj četvrtini su imali čak +28, međutim klub iz predgrađa Moskve uspeo je do kraja da smanji na -6.

Da sve bude još čudnije, ekipa Duška Ivanovića četvrtu deonicu dobila je sa 37:16, što je potpuno nekarakteristično za timove grčkog stručnjaka.

Ipak, CSKA je imao preveliku prednost i nije bilo moguće da Himki meč uvede u dramatičnu završnicu. Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić na parketu je proveo 19 minuta i za to vreme ostvario 7 poena i pet asistencija.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nando De Kolo sa 21 poenom, dok su po 16 ubacili Kajl Hajns i Semen Antonov.

Kod gostiju Aleksej Šved odigrao je lošu utakmicu, ali je ipak završio sa 18 poena (4/16 iz igre). Erl Rouland je ubacio 15, dok je isti učinak imao i Vjačeslav Zajcev.

Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas još jedno nezanimljivo finale VTB lige i nova titula za moskovski CSKA! Vladajući šampion najjače regionalne lige Evrope rutinski je odradio posao protiv Himkija u prvoj utakmici i slavio rezultatom 94:88 i tako napravio prvi korak ka odbrani titule. 

Mada rezultat ne govori u prilog tome, CSKA je igrače Himkija žestoko ošamario u prvoj utakmici. Ne samo da je tim Dimitrisa Itudisa vodio od prve do poslednje sekunde, već je u jednom trenutku tokom poslednje deonice imao i maksimalnih 28 poena viška (87:59), što je samo po ko zna koji put potvrdilo kolika je razlika u moći moskovskog velikana i ostalih klubova u regionu.

I delovalo je da je CSKA svoj posao odradio sa pola gasa. Himki nijednog trenutka nije bio ozbiljan takmac, a konačni rezultat bio je samo plod velikog opuštanja domaćih igrača u poslednjim minutima utakmice, na čemu im je trener Itudis ozbiljno zamerio. 

Dok je Kajl Hajns bio najistaknutiji igrač pobedničkog tima sa 16 poena i pet skokova, Nando De Kolo je meč završio s 21 košem, a pozitivno iznenađenje bio je Semen Antonov koji je skupio isti broj koševa, bez greške pri šutu za tri poena (3/3). 

Miloš Teodosić je usled velikog vođstva odigrao tek nešto više od 19 minuta i za to vreme skupio sedam poena i pet asistencija. Uključujući i ovo dodavanje. 

Upravo je džoker Antonov bio tas na vagi koji je prevagnuo na stranu CSKA. Aleksej Šved je ubacio 18, I Džej Roland 15, koliko je imao i Vjačeslav Zajcev, dok je Viktor Lihodejubacio 10 poena. 

Druga utakmica igra se u subotu od 16 časova, a domaćin je takođe CSKA.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar