Ови ће да троше као никад!

Спремите се за врело лето, ПСЖ даје 220. 000. 000 евра за појачања! Најмање пет нових играча стиже на Парк принчева, новом директору дозвољено да једног плати 100. 000. 000 евра!

Фудбал 11.06.2017 | 00:00
Ови ће да троше као никад!
Куп Француске и Лига куп Француске - ДА. Титула и Лига шамопиона - НЕ. Могу у Паризу до миле воље да се сликају поред два, реално, безначајна пехара. Тек завршена сезона је неуспешна и ту се ништа не може променити. За наредну може. И хоће, јер су газе Пари Сен Жермена спремиле џакова новца и по свему судећи ће опет направити пометњу на трансфер пијаци.

Насер ал Келаифи је обезбедио 220.000.000 евра само за потписе у предстојећем прелазном року. Ставио је тај новац пред новог спортског директора Антера Енрикеа и рекао:

„Троши“.

Што не значи да ће све безусловно да списка, али су велике шансе да Свеци буду највеће трошаџије у свету фудбала овог лета.

Ла Паризијен тврди да тренер Унај Емери у договору са директором Енрикеом припрема комплетну реконструкцију тима и да постоје назнаке да ће се појачати на пет до шест позиција. У питању су нападач(и), централни везиста, двојица дефанзиваца (штопер и леви бек, а можда и десни уколико оде Серж Орије), као и голман. Плус, још неко у зависности од одлазака стандардних првотимаца. У овом тренутку најреалније делује долазак Пјера Емерика Обамејана. Габонац је практично утаначио све детаље четворогодишње сарадње, требало би да зарађује 14.000.000 евра по сезони, а Борусији из Дортмунда ће на име обештећења припасти 70.000.000 евра.

На тај начин Единсон Кавани ће добити партнера у шпицу, а Пари Сен Жермен играча с којим напада све могуће трофеје. По свему судећи, потпис Омабејана само је најава врелог лета на Парку причева, јер Ле Паризијен наводи како је Ал Келаифи дао дозволу људима из спортског сектора да иду чак и до 100.000.000 евра на име обештећења за неког играча. И да, ако буде потребе (читај, одлазак Каванија) доведу: Килијана Мпабеа (Монако),Серхија Агуера (Манчестер Сити) или Дијега Косту (Челси).

Што се одбране тиче, ПСЖ је практично договорио све са Поругалцем Пепеом, који стиже из Реал Мадрида, али без обештећења. Искусни штопер ће зарађивати 4.000.000 евра по сезони, потписаће уговор на две године, али је јасно да су појачања неопходна и по боковима, после пензионисања Бразилца Максвела и не баш убедљивих партија Леона Курзаве.

Посебно је важна чињеница да ПСЖ-у не прети угрожавање финансијског фер-плеја, те може да троши до миле воље и да обара рекорде. Лане су Парижани спискали 144.000.000 евра за појачања, а лета 2012. ишли су чак до 150.000.000 (Езекијел Лавеци, Златан Ибрахимовић, Лукас Моура и Тијаго Силва), што је највише откако је Ал Келаифи 2011. преузео клуб. Овога пута арпски власници не жале новац како би ушли у друштво пробраних и можда се озбиљније укључили у трку за Лигу шампиона.

Новац који је на располагању новом директору Енрикеу - чак и да све до последњег цента потроши до краја августа - није довољан да би се оборио апсолутни рекорд у свету фудбала кад су збирни трансфери у једном прлеазном року у питању. Реал Мадрид је 2009. довео фудбалере у вредности од 257.000.000 евра, што се сматра најсакупљим прелазним роком икада (Кристијано Роналдо, Кака, Карим Бензема, Ћаби Алонсо, Алваро Арбелоа, Алваро Негредо, Раул Албиол и Естебан Гранеро).

Јачим и од оног што су прошлог лета радили Манчестер јунајтед (207.000.000) и Манчестер Сити (213.000.000).

Да видимо ПСЖ...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар