Ovi će da troše kao nikad!

Spremite se za vrelo leto, PSŽ daje 220. 000. 000 evra za pojačanja! Najmanje pet novih igrača stiže na Park prinčeva, novom direktoru dozvoljeno da jednog plati 100. 000. 000 evra!

Fudbal 11.06.2017 | 00:00
Ovi će da troše kao nikad!
Kup Francuske i Liga kup Francuske - DA. Titula i Liga šamopiona - NE. Mogu u Parizu do mile volje da se slikaju pored dva, realno, beznačajna pehara. Tek završena sezona je neuspešna i tu se ništa ne može promeniti. Za narednu može. I hoće, jer su gaze Pari Sen Žermena spremile džakova novca i po svemu sudeći će opet napraviti pometnju na transfer pijaci.

Naser al Kelaifi je obezbedio 220.000.000 evra samo za potpise u predstojećem prelaznom roku. Stavio je taj novac pred novog sportskog direktora Antera Enrikea i rekao:

„Troši“.

Što ne znači da će sve bezuslovno da spiska, ali su velike šanse da Sveci budu najveće trošadžije u svetu fudbala ovog leta.

La Parizijen tvrdi da trener Unaj Emeri u dogovoru sa direktorom Enrikeom priprema kompletnu rekonstrukciju tima i da postoje naznake da će se pojačati na pet do šest pozicija. U pitanju su napadač(i), centralni vezista, dvojica defanzivaca (štoper i levi bek, a možda i desni ukoliko ode Serž Orije), kao i golman. Plus, još neko u zavisnosti od odlazaka standardnih prvotimaca. U ovom trenutku najrealnije deluje dolazak Pjera Emerika Obamejana. Gabonac je praktično utanačio sve detalje četvorogodišnje saradnje, trebalo bi da zarađuje 14.000.000 evra po sezoni, a Borusiji iz Dortmunda će na ime obeštećenja pripasti 70.000.000 evra.

Na taj način Edinson Kavani će dobiti partnera u špicu, a Pari Sen Žermen igrača s kojim napada sve moguće trofeje. Po svemu sudeći, potpis Omabejana samo je najava vrelog leta na Parku pričeva, jer Le Parizijen navodi kako je Al Kelaifi dao dozvolu ljudima iz sportskog sektora da idu čak i do 100.000.000 evra na ime obeštećenja za nekog igrača. I da, ako bude potrebe (čitaj, odlazak Kavanija) dovedu: Kilijana Mpabea (Monako),Serhija Aguera (Mančester Siti) ili Dijega Kostu (Čelsi).

Što se odbrane tiče, PSŽ je praktično dogovorio sve sa Porugalcem Pepeom, koji stiže iz Real Madrida, ali bez obeštećenja. Iskusni štoper će zarađivati 4.000.000 evra po sezoni, potpisaće ugovor na dve godine, ali je jasno da su pojačanja neophodna i po bokovima, posle penzionisanja Brazilca Maksvela i ne baš ubedljivih partija Leona Kurzave.

Posebno je važna činjenica da PSŽ-u ne preti ugrožavanje finansijskog fer-pleja, te može da troši do mile volje i da obara rekorde. Lane su Parižani spiskali 144.000.000 evra za pojačanja, a leta 2012. išli su čak do 150.000.000 (Ezekijel Laveci, Zlatan Ibrahimović, Lukas Moura i Tijago Silva), što je najviše otkako je Al Kelaifi 2011. preuzeo klub. Ovoga puta arpski vlasnici ne žale novac kako bi ušli u društvo probranih i možda se ozbiljnije uključili u trku za Ligu šampiona.

Novac koji je na raspolaganju novom direktoru Enrikeu - čak i da sve do poslednjeg centa potroši do kraja avgusta - nije dovoljan da bi se oborio apsolutni rekord u svetu fudbala kad su zbirni transferi u jednom prleaznom roku u pitanju. Real Madrid je 2009. doveo fudbalere u vrednosti od 257.000.000 evra, što se smatra najsakupljim prelaznim rokom ikada (Kristijano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Ćabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Alvaro Negredo, Raul Albiol i Esteban Granero).

Jačim i od onog što su prošlog leta radili Mančester junajted (207.000.000) i Mančester Siti (213.000.000).

Da vidimo PSŽ...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar