Анализа: Интер креће на пијацу...!

У новчанику је 110. 000. 000 евра само за обештећења! Ко ће доћи? Милански великан мора до 30. јуна да прода играче у вредности до 30. 000. 000 евра.

Фудбал 10.06.2017 | 23:20
Анализа: Интер креће на пијацу...!
Са Лучаном Спалетијем је све договорено. Чека се промоција. А онда следи - или би требало- формирање тима за наредну сезону у коју Интер улази са великим очекивањима. Кинески власници не желе да им се понови још једна „година коју су појели скакавци“, вуку потезе како би великана из Милана учинили конкурентним у борби макар за место у Лиги шампиона.

Председник Жанг Жиндонг је, наводно, обећао Спалетију моћан тим. Већински власник компаније Сунинг, која управља клубом, ставио је на сто 110.000.000 евра и према подацима Газете дело спорт то је новац којим Неразури располажу овог лета за довођење појачања. Сад је само потребно изабрати одговарајућа појачања, пошто она доведена у претходним прелазним роковима нису баш дала жељене резултате.

Милански дневник наводи и то да се поменута сума односи искључиво за обештећења, односно не укључује плате играча. Што даље води ка закључку да би укупно Интер морао да изброји и до 150.000.000 евра!

Спалети и нови спортски директор Валтер Сабатини, апсолутно разумљиво, желе да доведу играче којима максимално верују. Оне с којима су сарађивали у Роми. Прва жеља је Раџа Најнголан, међутим, ангажман белгијског везисте делује најмање изводљив од свих. Не толико због цене од 50.000.000 евра, колико због тога што игра Вучице зависи од популарног Нинџе и тешко је поверовати да на Олимпику желе да га пусте.

Доскорашњи тренер Роме волео би да у Интер доведе још двојицу бивших играча. Један је Кевин Стортман, а други Антонио Ридигер. Холандски везиста је недавно потписао нови уговор, међутим, извори блиским Неразурима уверавају да би за 45.000.000 евра - на колико је подигнута откупна клаузула - могао да напусти клуб. У случају да се Стротманиспостави као немогућа мисија алтернатива је 26-годишњи Матијас Векино из Фјорентине, док као прихватљивије опције делују Стефан Ензонзи (Севиља) и Корне Толисо (Лион). Обојица би коштала око 40.000.000 евра.

Што се тиче појачања у одбрани, поменутих 40.000.0000 евра захтева и Рома заРидигера, с тим да се у међувремену појавила и јефтинија варијанта, у лику Стефана де Фрајаиз Лација (30.000.000). Ваља поменути да Холанђанина јури и Ливерпул и да је Клаудио Лотито одбио прву понуди са Енфилда вредну 20.000.000 евра.

За наредну седмицу заказан је састанак са представницима Нице поводом ангажмана левог бека Енрикеа Далбера, док ће највећи изазов за руководство Интера биће довођење неког офанзивца. Као главна мета означен је Федерико Бернадески, „десетка“ Фјорентине. Цена - 50.000.000 евра.

Наравно, неће сви поменути играчи доћи на „Меацу“, али неће ни моћи тек тако. Јер, пре него што крене у куповину, Интер мора да продаје. Због правила о финансијском фер-плеју, Неразури су дужни да до 3. јуна „исплеглају“ пословне књиге тако што ће им на клупски рачун „лећи“ најмање 30.000.000 евра. Све то да би избегли казну УЕФА.

Најбезболније, за пословне стране, јесте продаја Ивана Перишића. Манчестер јунајтед је вољан да плати 45.000.000 евра, али је Лучано Спалети реаговао и захтевао да хрватски нападач остане. Што даље значи да се поменута сума мора надокнадити продајама неког од играча на које клуб не рачуна.

У оптицају су Стеван Јоветић, Андреа Ранокија, Ђанлука Капрари, Марцело Брозовић, Евер Банега и Џејсон Муриљо.

Време није савезник Интеру...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар